REUTERS/David W Cerny
ŠOU U POSLJEDNJIM TRENUCIMA

VIDEO: MISLITE DA JE ONO U LISABONU BILA DRAMA? POGLEDAJTE ŠTO SE DOGAĐALO U ČEŠKOJ Jedan od favorita natjecanja ispao nakon nestvarnog meteža

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. ožujak 2019. 11:47

Strašna utakmica odigrana je u četvrtak navečer u Pragu. Dok je cijela Hrvatska pratila napeta događanja iz Lisabona, odnosno dvoboj Benfice i Dinama (3:0), Slavija je u drami nad dramama izbacila favoriziranu Sevillu.

Regularni dio ovog dvoboja završen je rezultatom 2:2, što je identičan ishod onom iz Španjolske pa se tako o putniku u četvrtfinale odlučilo u produžecima.

No krenimo redom...

Prvo je domaćine u rano vodstvo doveo Ngadeu-Ngadjui u 15. minuti susreta, a stvari je na početak još u prvom poluvremenu vratio Ben Yedder pogotkom iz jedanaesterca u 44-oj. Odmah u nastavku i Česi preko Souceka koriste najstrožu kaznu (47'), da bi novi udarac doživjeli sedam minuta kasnije kada za goste mrežu trese El Haddadi. Do kraja regularnog dijela se rezultat nije mijenjao, a onda je uslijedila prava ludnica u produžecima.

Prvo vodstvo gostiju djelo je Vazqueza u 98., no utakmicu u život vraća Van Buren svega četiri minute kasnije. Domaćini nakon toga sve karte bacaju u napad, a njihov trud nagrađen je u 119. minuti kada je svojim kasnim pogotkom pravu ludnicu na Sinobo stadionu izazvao Traore. Rezultat se više nije mijenjao i, umjesto jednog od favorita natjecanja, dalje je prošla češka Slavija.

Marko Rog u igru je ušao na kraju prvog produžetka, u 104. minuti, umjesto Bena Yeddera, i nije se proslavio. Štoviše, Marca je Roga proglasila jednim od glavnih krivaca za Sevillino ispadanje iz Europe.

"Loše je reagirao na rubu šesnaesterca kod pobjedničkog gola. Ušao je u igru kako bi pomogao svojoj momčadi, a na koncu joj je samo naštetio. Luda utakmica kojoj je Rogov ulazak donio više nereda nego reda", stoji u opisu Rogove partije.

Linker
19. travanj 2024 18:38