screenshot
EUROPSKA LIGA

VIDEO: NEMOGUĆ PROMAŠAJ NADOLAZEĆE ZVIJEZDE MANCHESTER UNITEDA Zapucao zicer nad zicerima, a onda je uslijedio veliki preokret potpunog autsajdera

Piše: HinaObjavljeno: 28. studeni 2019. 19:23

Nogometaši Astane upisali su prvu pobjedu u skupini L Europske lige pobijedivši Manchester United sa 2-1, a tri boda osvojili su i Krasnodar, te Getafe.

Astana je i prije ovog susreta bila bez izgleda za plasman u drugi krug natjecanja, dok je ManU osiguralo prolaz, ali ne i prvo mjesto u skupini.

"Crveni vragovi" su u Kazahstan doputovali bez glavnih igrača, no i s drugom sastavom momčad Ole Gunnar Solskjaera je povela već u 10 . minuti golom Jessea Lingarda. Manchester je u 54. minuti mogao sve riješiti, no Tahith Chong je promašio nemoguće, sa pet metara je prebacio prazna vrata.

Kazna je stigla minutu kasnije kada je Dimitri Shomko izjednačio lijepim udarcem, a u 62. minuti domaćin je preokrenuo rezultat autogolom Bernarda. Antonio Rukavina je ubacio s desene strane, a lopta je pogodila Bernarda i završila u mreži.

Do kraja susreta gosti su imali nekoliko lijepih prilika za izjednačenje, no Nenad Erić je sjajno branio. Hrvatski nogometaš Marin Tomasov nije nastupio za Astanu.

U drugom susretu iz ove skupine večeras se sastaju AZ i Partizan, a Nizozemci imaju priliku pobjedom preuzeti vodstvo.

U ranijem terminu odigrane su i obje utakmice iz skupine C. Krasnodar je pobijedio Basel sa 1-0, a identičnim rezultatom je Getafe slavio na gostovanju kod Trabzonspora.

Pobjedu Krasnodaru donio je Ari golom iz kaznenog udarca u 72. minuti, dok je pogodak odluke u Turskoj zabio Jamie Mata u 50. minuti.

Basel je i prije ove utakmice osigurao prolaz, a drugi putnik će biti poznat nakon međusobnog ogleda Getafea i Krasnodara.

Rusi će za prolaz morati u Španjolskoj pobijediti uz uvjet da postignu najmanje dva gola, jer su prvu utakmicu kod kuće izgubili sa 1-2.

Linker
18. travanj 2024 02:16