Getty Images
TKO ĆE U PLAYOFF EUROPSKE LIGE?

VIDEO: NORVEŽANI NA RUJEVICI OZBILJNO PRIJETE RIJECI OHRABRENI NOVOM POBJEDOM 'Plan je jednostavan, pobijedit ćemo s 1:0'

SARPSBORG Trener Geir Bakke optimist uoči uzvrata na Rujevici
Piše: Mateo SučićObjavljeno: 15. kolovoz 2018. 21:43

Sarpsborg je utakmicu protiv Rijeke dočekao pobjedom protiv Lillestroma, nije taj rezultat veliko iznenađenje, no trenutno četvrtoplasirana momčad tamošnjeg prvenstva ostvarila ga je tek nakon što je u završnici prvog poluvremena ostala s igračem više. Dotada je to bila izjednačena utakmica, hrvatski je vratar Marko Marić na golu Lillestroma radio dobar posao, no s igračem više Sarpsborg je ipak iskoristio svoju fizičku superiornost.

- Momčad naporno radi, a jedino što mi nedostaje jest malo više preciznosti. Stvaramo puno prilika, ali ne zabijamo koliko bih želio - rekao je trener Sarpsborga Geir Bakke nakon utakmice protiv Lillestroma i uoči puta u Rijeku, koji će za njegovu momčad biti već šesti euroispit u ovom periodu.

Prethodno su eliminirali islandski Vestmannaeyjar (6:0 u dvije utakmice) i švicarski St. Gallen (2:2 u dvije utakmice, prošli su zbog pogotka u gostima), no Bakke je uvjeren da taj zgusnuti raspored neće utjecati na izdanje njegovih igrača, koji igraju nogomet s jasnim naglaskom na “fiziku”.

Jednostavan plan

- Pokušavamo napraviti ono što je najbolje za igrače, ali ključ je svega da se svi oni ponašaju jako profesionalno, što i rade. Klub im je omogućio velik komfor za ove utakmice, na gostovanja se odlazi čarter-letovima, sve da bi se oni mogli koncentrirati samo na nogomet.

Sve je to lijepo što je Bakke rekao, no na Rujevici će morati loviti rezultatski minus jer pogodak u gostima prednost daje Rijeci. Kada su ga upitali kakav mu je plan za gostovanje na Kvarneru, Bakke je norveškim novinarima ponudio svoje viđenje.

- Plan je jednostavan, pobijedit ćemo s 1:0 - zaključio je Bakke.

Bakke na utakmici protiv Lillestroma nije odmarao igrače, na klupi je ostao Askar, kojeg je zamijenio Heintz, dok su svi ostali bili u pogonu. Jon-Helge Tveita ponovo je bio jedan od istaknutijih pojedinaca, usto i asistent za pogodak Zachariassena nakon odličnog prodora i sjajne povratne lopte.

Dovoljno sna i hrane

- Protiv Lillestroma su noge bile malo teške, ali rezultat koji smo ostvarili ono je što smo tražili. Sada moramo napraviti sve da se dobro pripremimo za utakmicu protiv Rijeke, moramo se dobro regenerirati, dobiti dovoljno sna i dovoljno hrane da bismo imali svježinu za utakmicu protiv Rijeke. Igramo protiv dobre momčadi, ali siguran sam da možemo napraviti pravi rezultat - rekao je Tveita.

Linker
19. travanj 2024 14:02