CROPIX
1/16 FINALA

VIDEO: POGLEDAJTE PRVU REAKCIJU I KOMENTAR DINAMOVOG TRENERA NAKON ŽDRIJEBA EUROPSKE LIGE 'Oni su pritajeni favoriti u ovom dvoboju'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. prosinac 2018. 15:18

U 13 sati održan je ždrijeb šesnaestine finala Europske lige. Dinamo je izvučen odmah u prvome paru, a za protivnika je dobio češkog prvaka Viktoriju iz Plzena.

To je iznimno neugodan klub koji dolazi iz Lige prvaka, i to iz skupine s Real Madridom, Romom i moskovskim CSKA-om. Igrači Viktorije izborili su pobjede protiv Rome i CSKA Moskve, uz još jedan remi s Rusima.

Kako je Nenad Bjelica doživio ždrijeb pogledajte u videu koji donosi HNTV.

Trener Dinama bio je oprezan u reakcijama, ali je i pokazao dozu optimizma:

"Ždrijeb je mogao biti bolji, ali i gori. Viktoria dolazi iz Lige prvaka i oni su zaista kvalitetni protivnici. Oni su pritajeni favoriti u ovom dvoboju, ali mi imamo šanse i vjerujem da možemo proći dalje. Ovo je ekipa koja je ispala iz Lige prvaka, ali igrali su Ligu prvaka i zaslužuju apsolutni respekt. Malo znam o njima, imaju dosta čeških igrača, koliko znam, ali mislim da mi svakako imamo šanse."

Je li ovo najgori ždrijeb - jaki protivnik, koji možda nije najatraktivniji mogući?

"Viktoria je težak pritivnik, pobijedili su Romu i CSKA, osvojili 7 bodova u grupnoj fazi Lige prvaka. Idealan protivnik sigurno nisu, ali mislim da će biti atraktivni za navijače. Bit će to putovanje na kojem će biti dosta naših navijača, a za uzvrat očekujemo pun Maksimir. Možemo se nositi s njima, ali trebat će puno truda i rada do tad da bismo ih uspjeli pobijediti."

Koliko oni znaju o Dinamu?

"Imat ćemo dva mjeseca da se obostrano upoznamo. Sigurno će se i oni dobro pripremiti za nas, ako i ne znaju puno. Pogledat ćemo njihove pripreme i pokušati dobiti sve informacije kako bismo se što bolje pripremili. Nemamo još nikoga u Češkoj tko bi nas informirao, rano je, ali sigurno ćemo biti maksimalno upoznati. Što se tiče njihovog trenera, ne znam puno, znam da je uspješan trener. Prvak je s Plzenom u jakoj konkurenciji čeških klubova, sigurno radi dobar posao. Treba mu čestitati na tome, a nadam se da će nakon ove dvije utakmice on čestitati nama."

Proljeće nakon 49 godina? Jesu li igrači svjesni?

"Svjesni su igrači, ali premalo smo imali vremena za uživanje svih tih naših uspjeha. Imali smo derbi za kraj polusezone, odigrali smo 33 službene utakmice i bili pod pritiskom cijelu polusezonu. Imaju sada tri tjedna odmora, i sigurno će svi shvatiti što su postigli. Ne želimo stati s ovime, želimo nastaviti na proljeće s uspjesima u svim natjecanjima, prvenstvo, Kup i Europa liga."

Moguća pojačanja u zimskom prijelaznom roku?

"Ne želim nikoga novog dovesti. Ako svi ostanu na broju, bit će super. Možda bude neko pojačanje, ali nemam posebnih želja osim da ostanemo na okupu. Ako nas netko i napusti iz trenutnog kadra, pokušat ćemo mu naći zamjenu. Imamo na svakoj poziciji listu interesantnih igrača."

Odmor za vrijeme blagdana?

"Idem s obitelji na skijanje, odmoriti se malo od ovog ritma."

Linker
26. travanj 2024 18:52