Foto: Mateo Sučić/SN
PLAYOFF EUROPSKE LIGE

VIDEO: RIJEČANI ODRADILI TRENING UOČI VELIKE BITKE ZA EUROPU, IGOR BIŠĆAN OBJASNIO ZAŠTO JE GENT FAVORIT 'Njihovo prvenstvo je zahtjevnije od HNL-a..'

Rijekau četvrtak u 20.30 protiv belgijskog Genta igra prvu utakmicu playoffa Europske lige
Piše: Mateo SučićObjavljeno: 21. kolovoz 2019. 22:18

Nakon otprilike dva sata leta s Krka do Oostendea i poslijepodnevnog odmora, nogometaši Rijeke u srijedu navečer su odradili trening na Ghelamco Areni.

Zapravo, bilo je to više rastrčavanje na kojem su Bijeli osjetili travnjak prekrasnog zdanja službenog kapaciteta 19.999 mjesta (brojka je ispod 20 tisuća zbog povoljnijeg poreznog razreda) koji na svojim tribinama ima i restoran koji se može pohvaliti Michelinovom zvjezdicom.

Ipak, jedina glad koju Bišćan priznaje je ona za pobjedom.

- Mi smo po pitanju motivacije na dovoljno dobrom nivou da možemo parirati ovdje. Motivacija ne bi trebala dolaziti u pitanje nikada, a kamoli kada je pred tobom ovakav izazov i prilika da se plasiraš u Europsku ligu - rekao je trener Rijeke na konferenciji za novinare uoči treninga u Gentu.

VIDEO: Mateo Sučić

- Mislim da je Gent favorit u ovom susretu, momčad su koja u svojim redovima ima nekoliko kvalitetnih pojedinaca, koja igra u prvenstvu koje je zahtjevnije od HNL-a što im daje određenu prednost. Na domaćem terenu su efikasni i to su stvari na koje moramo obratiti pažnju.

I o ciljevima u ogledu u četvrtak Bišćan je jasan.

- Uvijek kada ekipa u ovom odnosu snaga dođe na ovakvo gostovanje cilj je ne izgubiti i napraviti sve da ostanemo sa što je moguće većim izgledima za uzvrat - poručio je trener Bijelih.

Napadač Rijeke Antonio Mirko Čolak, najnoviji kandidat za reprezentaciju ključnim smatra postići pogodak.

- Bit će jako bitno postići pogodak. Primarno je dobro se braniti da ne primimo pogodak, ali i da iskoristimo naše situacije kako bismo zabili jedan a ako se ukaže prilika možda i više golova - poričio je Čolak.

Linker
21. travanj 2024 09:08