OPASNOST ZA OBRANU MODRIH

VIDEO: TAKTIČKA ANALIZA TURSKOG VELIKANA Bjelica upozorio na dvije 'ubojice' iz napada, a poseban zadatak imat će čuvar ganskog reprezentativca

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. rujan 2018. 23:04

Dinamo u četvrtak na Maksimiru otvara natjecanje po skupinama Europske lige, a Nenad Bjelica i njegova momčad odmah će se naći na velikom ispitu. Naime, u goste aktualnom prvaku Hrvatske stiže turski velikan Fenerbahče.

Nešto više o samom susretu, kao i opasnom protivniku, trener Modrih rekao je gostujući na HNTV-u gdje je napravio jednu taktičku analizu turske ekipe.

"Po meni će igrati ovako kako su igrali u zadnjoj utakmici. Eventualno promjena na lijevoj strani, standardni bek nije bio u postavi u ovoj utakmici, također, na lijevoj krilu mislim da će nešto možda promijeniti. Ovo ostalo bih rekao da ostaje isto."

Andre Ayew definitivno će biti čovjek na kojeg treba posebno pripaziti. Da je Ganac, kojeg je proslavilo igranje u Marseilleu te premijerligašima West Hamu i Swansea Cityju, iznimno opasan upozorio je i trener Dinama.

"Nepredvidiv, lijeva noga, malen, hitar, zna podvaliti loptu, zabit gol i u situacijama jedan na jedan je jako dobar. Morat ćemo ga imati pod kontrolom, on je apsolutno uz Islama Slimanija najopasniji igrač. Ako ćemo ta dva igrača imati pod kontrolom, onda ćemo i napraviti dobar rezultat. Fenerbahče od golmana gradi igru i pod pritiskom pokušavaju igrati. Preuzimaju rizik i s individualnom kvalitetom tih napadača pokušavaju riješiti te ofenzivne akcije. Ako mi budemo na nivou europskih utakmica, vjerujem da ih možemo imati pod kontrolom i nadam se pozitivnom rezultatu."

"Ta desna strana protivnika je vrlo snažna, tu je Ayew kojeg moramo imati pod kontrolom i na njega će morati ići igrač koji je dosta agresivan, koji blizu njega stoji i koji mu neće dati da se razmaše", nadodao je Bjelica. Dinamove utakmice u Europskoj ligi gledajte na MAXtv-u, a informacije o sportskim paketima pronađite ovdje.

Linker
17. travanj 2024 16:11