REUTERS/David Klein
OSTALI SU REPOVI

VIDEO: VELIKI DERBI U SJENI SUDAČKOG GAFA Pogledajte situacije nakon kojih je Milanov trener u potpunosti izgubio živce

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. ožujak 2018. 23:34

Završen je veliki derbi u sklopu uzvratne utakmice osmine finala Europske lige između Arsenala i Milana na Emiratesu. Arsenal je pobijedio 3:1 i s ukupnih 5:1 prošao u četvrtfinale u susretu koji je obilježen strašnom golčinom i velikim sudačkim gafom.

U 35. minuti Milan je poveo. Hakan Calhanoglu je dalekometno odapeo, a njegov je udarac odsjeo u mreži Davida Ospine. Sjajan gol koji je kod Milana probudio nadu u preokret s obzirom na 2:0 pobjedu 'Topnika' iz prve utakmice.

Ali nade Milana splasnule su u 38. minuti. Lagani kontakt Milanovog braniča Ricarda Rodrigueza i Dannyja Welbecka švedski sudac Jonas Eriksson okarakterizirao je kao jedanaesterac.

Igrači Milana ostali su u nevjerici, na klupi je Milanov trener Gennaro Gattuso potpuno poludio, ali svi protesti nisu pomogli.

Dojam je da je Welbeck potencirao pad, da je kontakt bio itekako blag, ali sudac se oglasio.

Siguran izvođač najstrože kazne bio je sam Welbeck.

Švedski sudac je u glavnoj ulozi bio i u 41. minuti nakon što Chambersovo igranje rukom u kaznenom prostoru nije okarakterizirao kao jedanaesterac udarac za Milan. Gosti su žestoko prosvjedovali, ali Eriksson nije promijenio odluku.

Prilikom odlaska na odmor temperamentni Gattuso nije se smirio i vikao je bijesno u pravcu sudaca i nezadovoljno gestikulirao.

U 71. minuti Granit Xhaka nakon loše reakcije Milanovog vratara zabija za 2:1 i rješeva pitanje putnika u četvrtfinale, a Welbeck svojim drugim golom u 86. minuti stavlja točku na i. Nikola Kalinić je za Milan zaigrao od 67. minute.

Linker
25. travanj 2024 13:31