Screenshot: Gabala
TEŠKE RIJEČI

VIDEO: ZABIO STRAŠAN GOL PA POSLAO JASNU PORUKU NAJBOLJIM KLUBOVIMA HRVATSKE 'Vidjeli biste kako bi prošli! Mi bi izbacili i Dinamo i Rijeku'

FILIP OZOBIĆ Bio je strijelac u play-offu Europske lige, u kojoj će njegov klub iz Azerbajdžana igrati u skupini s Arsenalom, Sportingom iz Lisabona i Vorsklom
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 04. rujan 2018. 16:47

Golčina s više od 20 metara pod gredu Filipa Ozobića bio je najatraktivniji potez nekog Hrvata na završnoj stepenici pred Europsku ligu. Karabah je tim pogotkom svladao Šerif iz Tiraspola s 3:0 i probio se u skupinu, gdje su mu rivali Arsenal, Sporting Lisabon i Vorskla.

Ozobić, koji ima 27 godina, već je treću sezonu u Azerbajdžanu, kamo se otisnuo iz Slavena Belupa. No nakon dvije godine u Gabali prešao je u “vječnog prvaka“ Karabah, što mu povećava i europske inspiracije. Prisjetio se kako je zabio.

- Prošla je Paliću kroz noge i onda sam mislio odmah pucati, no vidio sam da nitko od stopera ne izlazi na mene te sam si gurnuo naprijed i šutirao. Bilo je to za 3:0, za potvrdu prolaza. Šerif je dobra momčad, ali u dvije utakmice zasluženo smo prošli dalje.

Nije mu takav pogodak novost, prije dvije godine na sličan je način eliminirao francuski Lille.

- Je, ide mi, nadam se da nije i zadnji. Bilo je takvih golova i u prvenstvu Azerbajdžana, ne bi bilo loše da su i češći - smije se Ozobić, koji uživa u Bakuu. U novom je klubu, ali istom gradu, čak i istom stanu. Zašto je odabrao Karabah?

- On je pet godina prvak. Iako je i Gabala odličan klub, Karabah je razina više. Sve je organizirano na vrhunskom nivou, ovdje igraču ništa ne fali. S Gabalom mi je istekao ugovor, htjeli su da ostanem, ali dobio sam bolje uvjete i odlučio se za prijelaz.

Bio na turneji u Kini

Kompliment je kad te angažira ljuti rival, kojem ste više puta zapaprili.

- Je, oni su me imali prilike gledati dvije godine svaki vikend, naravno da mi je drago što me cijene.

Ali to bi u mnogim državama povuklo i drugu stranu priče, smijete li sad doći na stadion Gabale?

- Malo su bili tužni, ali to je profesionalni nogomet, to je normalno. Mislim da smijem, ali još nisam bio na utakmici u Gabali. Poželjeli su mi sve najbolje u karijeri.

Presreću li vas navijači, bilo Karabaha, koji ima dom u Bakuu, ili Gabale, koja je iz Gabale, ali je većinu utakmica igrala u Bakuu?

- Da, ali uvijek u pozitivnom kontekstu. Daleko više navijača ima Karabah, ipak je on u prvom planu.

Prošli ste sve mlade reprezentacije, igrali dvaput za A vrstu kod Ante Čačića u Kini, no to nije bila najjača postava, neki se pitaju jeste li premalo ambiciozni. Iz Belgije su petorica sad pozvana u A reprezentaciju, iz Azerbajdžana zacijelo nećete biti na popisu. Ili ste se pomirili da za vas neće biti više poziva u nacionalnu vrstu?

- Ja koji sam ovdje znam koliko Karabah vrijedi i znači, čim je došla ponuda, nisam uopće razmišljao, odmah sam prihvatio. Ovdje mi je super. Nije mi imperativ Zapad. No nije točno da nisam ambiciozan, i Karabah je odličan klub. Uvjeti su vrhunski, previše ga se podcjenjuje u Hrvatskoj. Da se susretnemo s Dinamom ili Rijekom, vidjeli biste kako bismo prošli. Ja sam siguran da bi Karabah pobijedio i otišao dalje.

Kako gledate na skupinu?

- Dobili smo tešku skupinu, Arsenal i Sporting rang su Lige prvaka, a Vorskla je slabija. Karabah želi proći. U najmanju ruku da budemo u igri, sa što većim brojem bodova na kontu - kaže Ozobić i ističe da nikad nije bilo više govora o Hrvatima nego za vrijeme Svjetskog prvenstva. I u Azerbajdžanu.

Linker
20. travanj 2024 15:12