Foto: Marko Todorov / CROPIX
PRESICA DINAMA

VIDEO/FOTO: NENAD BJELICA U VELIKOM STILU NAJAVIO POVIJESNI OKRŠAJ 'Na vrijeme smo dobili šamar! Mislim da sutra mojoj momčadi i neće trebati trener'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. veljača 2019. 20:07

Dinamo će u četvrtak na rasprodanom Maksimiru odgirati uzvratnu utakmicu Europske lige protiv Viktorije iz Plzena. Česi su u prvoj utakmici slavili preokretom 2:1, ali sada ih u Zagrebu očekuje paklena atmosfera.

Dinamo je u Plzenu poveo u 41. minuti sjajnim golom Danija Olma nakon odlične asistencije Brune Petkovića. Viktorija je izjednačila u 54. minuti golom Ludeka Pernice, a isti je igrač u 83. minuti preokrenuo rezultat.

Trener Nenad Bjelica će u odnosu na prvu utakmicu u Češkoj, ali i onu u prvenstvu protiv Slaven Belupa, gotovo sigurno napraviti nekoliko izmjena. Sasvim je izgledno da će od prve minute krenuti Izet Hajrović koji je za susret u Plzenu bio suspendiran zbog tri žuta kartona.

Kakav Dinamo možemo očekivati na Maksimiru?

- Mislim da sutra ovoj momčadi ne treba previše trener kada ih vidim kako se pripremaju, kako rade, kako treniraju i koliko žele igrati ovu utakmicu, teško im je nešto dodatno reći. Jedino što moraju je sve to prenijeti na teren i zajedno s potporom navijačima odigrati dobru utakmicu. Bit će nam potrebno discipline i strpljivosti, jer Viktorija je momčad koja ima puno iskustva u ovakvim utakmicama. Vjerujem da možemo proći jer smo to bezbroj puta pokazali ove sezone.

Tko će igrati na desnom beku?

- Vidjet ćete sutra. Ne želim kolegi otkrivati svoje ideje. Tri su mogućnosti, a vidjet ćemo tko će istrčati otpočetka. Tko god zaigra će odraditi dobro svoj posao. Najveći problem će biti odabrati svih 11 igrača jer svi zaslužuju ovu utakmicu.

Koliko je važna psihička priprema za ovakvu utakmicu?

- Kao i za svaku drugu, to je jedan od najvažnijih detalja u nogometu.

Razlika u pritisku otprije nekoliko mjeseci kada je trebalo izboriti eurospko proljeće i sada kada je to ostvareno?

- Reći ću vam da smo danas rasterećeniji nego što smo bili prije tjedan dana. Prije sedam dana se nismo dobro pripremili psihološki za utakmicu, a to sada nije slučaj. Na vrijeme smo dobili šamar i vjerujem da će momčad sutra puno bolje reagirati. Pritiska nemam uopće, ostvarili smo veliki rezultat, želimo napraviti korak dalje, ali moramo to zaslužiti na terenu.

Kako psihički pripremiti igrače za ovavku utakmicu? Kako vi to radite?

- Nisam se ovaj put savjetovao s ljudima koji više znaju o toj temi od mene. Dođite kod mene u Klagenfurt, pa ćete videjeti koliko radim na tom dijelu pripreme. Smatram da sam tu napravio veliki pomak posljednjih godina.

Moglo se vidjeti da je igrače pogodio poraz u Češkoj, jesu li se energetski podigli za sutrašnju utakmicu?

- Vi puno pišete, i onih pozitivnih i negativnih stvari, to te sve ponekad zna malo zaslijepiti, nije to lako kontrolirati. I mene ste zasmiljepili, ali dobili su oni energiju koja im je potrebna i sutra bi sve trebalo biti u redu.

Koliko bi za Dinamo značio rani pogodak?

- Ne razmišljam o tome nego o konačnoj pobjedi i kako doći do nje. Ništa drugo me ne zaokuplja, vjerujem da možemo ovo proći, imamo podršku naših navijača i to su sve argumenti da vjerujem da možemo biti bolji od Viktorije sutra.

Jeste li razmišljali o penalima?

- Želimo proći protivnika u 90 minuta, ali ukoliko to bude nakon 120 minuta isto ćemo biti spremni, želimo dati sve od sebe koncentracija mora biti na maksimalnom nivou tijekom čitavog susreta i onda rezultat mora doći.

Novinarima se obratio i sjajni Dani Olmo koji je bio strijelac jedinog Dinamovog pogotka u Češkoj.

S kakvim očekivanjima ulazite u utakmicu?

- S velikim očekivanjima dočekujemo Čehe, jako smo motivirani, atmosfera je odlična, a dodatan je motiv i prepuni stadion. Svi smo složni i nadamo se još jednoj dobroj utakmici. Viktorija je jaka momčad. Niti grupa nije bila lagana kada smo ulazili u natjecanje, a što se tiče Viktorije znamo za što su sposobni, ali mi vjerujemo u sebe.

Je li vas zvao netko iz reprezentacije nakon pogotka?

- Stalno sam u kontaktu s izbornikom U-21 bez obzira na moj pogodak u Plzenu.

Jel možete zamisliti drugačiji ishod osim pobjede?

- Mislim da ćemo odigrati najbolju utakmicu ove sezone. Sjećam se puno velikih igrača i legendi koje su igrale za Dinamo, a nisu bile u ovakvoj prilici. Moramo ovo iskoristiti.

Tko će zabiti na Maksimiru?

- Ma to nije bitno, ako pobijedimo to zaista nije važno.

Linker
19. travanj 2024 07:09