Arsenal
 REUTERS/Eddie Keogh / REUTERS
POLUFINALE EUROPSKE LIGE

VIDEO/FOTO: VALENCIJA ŠOKIRALA ARSENAL NA OTVARANJU, ALI ONDA JE USLIJEDIO VELIKI PREOKRET Aubameyang i Lacazette potopili Španjolce na Emiratesu

Arsenal je u Londonu uspio nadoknaditi početni minus protiv Valencije, a u završnici je stigao i do trećeg pogotka i osjetnije prednosti (3:1) u prvoj utakmici polufinala Europske lige.
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 03. svibanj 2019. 01:16

ARSENAL - VALENCIA 3:1 (Lacazette 18', 26', Aubameyang 90'+1' / Diakhaby 11')

ARSENAL (4-2-3-1): Čech - Mustafi, Sokratis, Koscielny (od 82. Monreal), Kolašinac - Guendouzi (od 58. Torreira), Xhaka - Maitland-Niles, Özil (od 75. Mhitarjan), Aubameyang - Lacazette.

VALENCIA (5-4-1): Neto - Piccini, Garay, Gabriel, Diakhaby, Gaya - Soler (od 71. Wass), Parejo, Roncaglia, Guedes (od 71. Gameiro) - Rodrigo (od 88. Mina).

Unai Emery specijalist je za Europsku ligu u kojoj je osvojio tri uzastopna naslova sa Sevillom. Baskijski stručnjak s Arsenalom je ugostio svoj bivši klub Valenciju, čiji je trener Marcelino odustao od uobičajene formacije s dvojicom napadača, te je isturen bio samo Rodrigo, a obranu je pojačao trećim stoperom.

Šišmiši su poveli kad je nakon ubačaja iz kuta Rodrigo prenio loptu glavom u sredinu, gdje je Diakhaby iz blizine poentirao, također glavom. Brzo se Arsenal vratio i odgovorio sa stilom.

Lacazette je odigrao sjajnu polukontru s Aubameyangom, njih dvojica izigrali su kompletnu gostujuću obranu tako da je Francuz zabio na prazan gol. Lacazetteu je trebalo samo osam minuta za novi gol, ovaj put je nakon ubačaja Xhake iskoristio pogrešku Roncaglije i glavom pogodio za preokret.

U nastavku promjena nije bilo, iako je Arsenal mogao povećati prednost. Lacazette je nakon dva pogotka bio autor dva velika promašaja, no to je u samoj završnici popravio Aubameyang na asistenciju Kolašinca. Gostima se na kraju oprez ipak nije previše isplatio...

EINTRACHT FRANKFURT - CHELSEA 1:1 (Jović 23' / Pedro 45')

EINTRACHT FRANKFURT: Trapp - Hinteregger, Hasebe, Abraham - Falette, Fernandes, Rode, da Costa - Kostić, Jović, Gaćinović

CHELSEA: Arrizabalaga - Emerson, Christensen, Luiz, Azpilicueta - Loftus-Cheek, Jorginho, Kante - Willian, Giroud, Pedro

------------------------------------------------------

ARSENAL - VALENCIA 3:1 (Lacazette 18', 26', Aubameyang 90'+1' / Diakhaby 11')

ARSENAL: Cech - Kolašinac, Koscielny, Sokratis, Mustafi - Xhaka, Guendouzi - Aubameyang, Ozil, Maitland-Niles - Lacazette

VALENCIA: Neto - Gaya, Diakhaby, Gabriel, Garay, Piccini - Guedes, Roncaglia, Parejo, Soler - Rodrigo

------------------------------------------------------

KRAJ UTAKMICE!

90'+2' - Druga zamjena kod domaće momčadi. Ušao je Willems umjesto Gaćinovića.

90'+1' - GOOOL! AUBAMEYANG POGAĐA ZA 3:1 NA ASISTENCIJU SEADA KOLAŠINCA.

90' - Igrat će se pet minuta sudačke nadoknade.

85' - I opet prijeti Eintracht! Abraham je bio najviši u skoku, a njegov udarac glavom odlazi vrlo blizu vratnice!

83' - Još jedna zamjena kod Bluesa. Ušao je naš Mateo Kovačić umjesto Loftusa-Cheeka koji se dovoljno istrošio na ovoj utakmici.

81' - Kako je ovo bilo blizu za Eintracht! Nema ih nigdje, a sada su zamalo poveli. Da Costa je lijepo ubacio s desne strane, a Paciencia je bio za samo nekoliko centimetara prekratak na tom ubačaju i lopta je završila u gol-autu.

74' - Što je sada skinuo Trapp! Pedro je ispremiješao obranu domaćih, Loftus-Cheek je majstorski opalio po golu s desetak metara, a vratar Eintrachta fantastično obranio! U nastavku je pucao i Hazard, ali je lopta od bloka završila u korneru.

73' - Prva zamjena i kod Eintrachta. Ušao je Paciencia umjesto Fernandesa.

70' - I dalje traje inicijativa Chelseaja, Hazard je unio novu svježinu i igrači Eintrachta sve se teže nose s napadima Bluesa.

61' - Prva zamjena kod gostiju. Ušao je Eden Hazard umjesto Williana.

59' - Još jedna velika prilika za Chelsea! David Luiz je izveo slobodan udarac s oko 25 metara, pucao je direktno po golu, a lopta je odsjela na gredi!

54' - Velika šansa za Chelsea! Loftus-Cheek je opet napravio probleme domaćoj obrani, prošao je Hintereggera, zatim odigrao dupli pas s Pedrom, a onda opalio po golu s desetak metara, no i taj je udarac prošao iznad grede!

49' - Težak sudar glavama! Opet je Rode nastradao kao i u prvome poluvremenu, ovoga puta se sudario glavom s veznjakom Chelseaja Jorginho. Glavni sudac je poslao obje liječničke ekipe na teren i trenutno se pruža pomoć ozlijeđenim nogometašima. Srećom, čini se da je sve u redu i da će obojica nastaviti susret.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme, nema promjena u sastavima.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Igrači Chelseaja bolje su ušli u susret, dominirali su cijelim poluvremenom, no ipak je jedan od najtraženijih svjetskih napadača Luka Jović pronašao put do mreže Bluesa. Gosti se nisu predavali i nastavili su redati prilike, a dobra igra urodila je plodom u posljednjoj minuti prvog poluvremena kada je Pedro pogodio za izjednačenje. U drugome susretu Valencia je povela pogotkom Diakhabyja u ranoj fazi susreta, no Arsenal se vraća u igru dvama pogocima Alexandrea Lacazettea.

45' - GOOOL! Potpuno zasluženo izjednačenje za Chelsea, gol je visio u zraku i bilo je pitanje vremena kada će gosti postići pogodak. Loftus-Cheek je izvozao pola obrane Eintrachta, lopta je došla do Pedra koji je preciznim udarcem kroz šumu nogu s desetak metara snažno opalio i zatresao mrežu za 1:1!

42' - Kakva je ovo prilika bila za Chelsea! Loftus-Cheek se lijepo izborio za udarac na vrhu šesnaesterca, 'vagao' je svog čuvara i zatim sjajno gađao bliži kut, no i ovoga je puta lopta prošla tik uz vratnicu!

36' - Uzvraća sada i Eintracht! Rode je ubacio iz slobodnjaka, a Giroud je u zadnji trenutak glavom izbacio loptu u korner i spriječio da Costu da dođe do prilike za udarac.

27' - Sjajna prilika za Chelsea. Pedro je pucao s vrha šesnaesterca nakon još jedne izvrsne akcije Bluesa, ali udarac je prohujao malo pored vratnice!

26' - GOOOL! SJAJNA UTAKMICA U LONDONU, LACAZETTE JOŠ JEDNOM POGAĐA ZA PREOKRET ARSENALA.

23' - GOOOL! Gaćinović je proigrao Kostića koji se sjurio po lijevome boku i zatim fantastično centrirao u peterac gdje je Jović majstorskim udarcem glavom od vratnice zatresao mrežu za vodstvo Eintrachta u Frankfurtu! Sjajna akcija srpskih nogometaša.

19' - Strašan start na Rodeu! Christensen je vrlo neoprezno startao na veznjaka Eintrachta i potpuno opravdano dobio žuti karton, a može biti zadovoljan što mu sudac nije dodijelio i crveni karton. Srećom, Rode se pridigao i nastavio s igrom.

18' - GOOOL! POGLEDAJTE POGODAK ALEXANDREA LACAZETTEA NAKON SJAJNE AUBAMEYANGOVE ASISTENCIJE ZA IZJEDNAČENJE ARSENALA.

18' - Prva prava šansa za Eintracht! Izvrsno su izradili akciju, kružila je lopta po šesnaestercu gostiju, a na kraju je centaršut da Coste uhvatio Arrizabalaga.

15' - Sjajno igra Chelsea, nametnuli su svoju igru i ne dopuštaju domaćoj momčadi da dođe do daha.

11' - GOOOL! POGLEDAJTE POGODAK MOUCTARA DIAKHABYJA PROTIV ARSENALA U GOSTIMA.

10' - Intenzivan tempo nametnut je od samoga početka, sada su igrači Chelseaja zaredali s nekoliko pokušaja, no unatoč visokom presingu, domaći se igrači zasad uspješno nose s inicijativom Bluesa.

3' - Prilika za Chelsea. Kante je isprobao svoj udarac s vrha šesnaesterca, no udarac je prošao pored gola.

1' - Počele su prve polufinalne utakmice Europske lige!

------------------------------------------------------

20.00: Objavljeni su službeni sastavi.

20.00: Objavljeni su službeni sastavi.

Linker
20. travanj 2024 15:32