Ronald Gorsic / CROPIX
ZA ONA DOBRA, STARA VREMENA

ZA TRENERA SVIH TRENERA NEMA SE ŠTO ČEKATI: 'A ONAJ MANGUP... ODMAH ĆU REĆI DALIĆU DA GA ZOVE U REPREZENTACIJU!' Ćiro prvi put ostao bez teksta

Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 22. veljača 2019. 21:23

U svečanoj VIP loži maksimirskog stadiona očito je bila posložena odlična i bogata "kopanja", točila se najfinija "kapljica" jer se uglednici i nogometni dužnosnici iz utrobe maksimirskog stadiona nisu pojavili više od pola sata.

Prvi se kao stari asket pojavio nekadašnji Dinamov golgeter Slaven Zambata čiji je osmijeh od uha do uha jasno pokazivao što osjeća:

- Ostao sam bez teksta. Bila je to u svakom segmentu odlična Dinamova partija, Petković, Hajrović i Oršić odradili su odličan posao kao i cijela momčad. Navala je bila odlična. Neću pretjerati ako kažem da se na Dinamovoj igri osjetilo isto ono što je krasilo Dalićevu reprezentaciju tijekom SP-a u Rusiji. Bjelica je to odlično posložio. Sve je bilo pokriveno, dečki su igrali kao dobro uštimana mašina. Budu li takvi i u nastavku natjecanja, niti najjače europske momčadi koje su potencijalni suparnici, neće samo tako 'lišo' proći na Maksimiru. Sve me podsjetilo na ona davna moja vremena, konačno su i navijači bili na najvišem nivou.

Neizbježni Zorislav Srebrić je također bio u potpunosti oduševljen:

- U ovoj godini, bolje reći u ove dvije godine sveopćeg uspjeha, nakon onog velikog 'dana nogometne zahvalnosti' 16. srpnja, sada imamo i ovaj veliki uspjeh hrvatskog klupskog nogometa. Stručni stožer, a ponajprije igrači imali su odličnu 'prezentaciju' koja je pokazala da su izvori našeg nogometa ne samo neiscrpni nego su i visokog europskog dometa. Na zadovoljstvo svih nas spojili su se odlična igra, odličan rezultat i ono što je isto toliko važno - povratak navijača na stadion.

Ako je na ovakvom "eventu" neizbježan Zorko Srebrić, što je onda utakmica bez Ćire Blaževića?! Naravno da je bio tu. Prije utakmice se, kao i uvijek kleo da će Dinamo proći, ovaj je put bio u potpunosti u pravu:

- Sine, rekao sam to, nije to moglo drugačije završiti jer smo puno bolji. Toliko bolji da me nije sram reći da ćemo ići još dalje i da tu nije kraj. Nije me briga tko je sljedeći suparnik. Podsjetilo me ovo na moja vremena u Dinamu, a onaj mangup Petković bio je savršen. Odmah ću zvati Dalića i reći mu da ga mora uzeti u reprezentaciju.

Trener Ivo Šušak također je bio prezadovoljan prezentacijom Bjeličinih igrača:

- Sve je bilo savršeno, od angažmana naših igrača i trenera Bjelice do navijanja koje je bilo za ocjenu odličan. Ovo je najljepša slika, kakvu želimo u našem nogometu, i najbolja pozivnica za navijače da dolaze i na utakmice HNL-a. Ova to momčad zaslužuje.

Linker
23. travanj 2024 12:25