Getty Images
NAJTEŽI DANI U ŽIVOTU

ZANIMLJIVA ŽIVOTNA PRIČA ČOVJEKA KOJI JE SRUŠIO HRVATSKOG PRVAKA Jedva je preživio krvavi napad terorista, a Rijeci je zabio svoj prvi europski gol

Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 18. kolovoz 2017. 22:20

Alaixys Romao bio je koban za Riječane, 33-godišnji veznjak u sudačkoj je nadoknadi bio na pravom mjestu u pravo vrijeme, iskoristio je lošu reakciju Josipa Eleza i pogodio za pobjedu Olympiacosa. Grci slave Romaa, igrača rođenog u mjestu L’Hay-les-Roses blizu Pariza i od 2005. godine reprezentativca Togoa. Upravo je s izabranom vrstom Romao proživio najteže dane u životu.

Kobnog 8. siječnja 2010. Togoanci su putovali preko angolske provincije Cabinde na putu prema svom kampu na Afričkom kupu nacija, koji je počeo dva dana kasnije. Autobus su presreli teroristi iz Fronte za oslobođenje Cabinde i vatrenim oružjem napali Togoance. Trojica nisu preživjela napad, vozač autobusa Mario Adjoua, pomoćni trener Abalo Amelete i glasnogovornik Stanislas Ocloo podlegli su ozljedama.


All Goals & highlights HD - Olympiacos (Gre...

Napadači su kasnije tvrdili da su pogriješili i Togoance zamijenili s angolskim vojnicima...

- Pokušali smo uvjeriti i ostale reprezentacije iz naše skupine da bojkotiraju natjecanje, ali nisu to učinili - pričao je Romao, koji je zajedno sa suigračima nakon napada napustio Angolu.

Romao je tada igrao za Grenoble iz kojeg je otišao u Lorient pa 2013. preselio u Marseille. U Olympiacosu je od kraja kolovoza 2016. godine, a dvoboj s Rijekom bio mu je 27. u crveno-bijelom dresu. Bio mu je to jubilarni 20. ogled u europskim kupovima i da stvar po Riječane bude gora, upravo je njima zabio svoj prvi pogodak u UEFA-inim natjecanjima u karijeri.

Linker
18. travanj 2024 21:25