Getty Images
PLAYOFF EUROPSKE LIGE

ŽDRIJEB EUROPSKE LIGE DONIO PROLAZNE PROTIVNIKE RIJECI I HAJDUKU Evo tko stoji na putu Riječanima i Splićanima u lovu na sezonu iz snova!

Nakon Dinama, koji će ako prođe Astanu u playoffu Lige prvaka igrati protiv švicarskog prvaka Young Boysa, svoje potencijalne protivnike u zadnjem pretkolu Europske lige saznali su i Rijeka i Hajduk.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. kolovoz 2018. 14:24

Ukoliko u 3. pretkolu Europske lige izbace rumunjski FCSB nogometaši Hajduka će u posljednjem 4. pretkolu igrati protiv pobjednika dvoboja Slovana iz Bratislave i Rapida iz Beča, dok će Rijeka ako u 3. pretkolu izbaci norveški Sarpsborg, za suparnika imati boljeg iz ogleda armenskog Pjunika i Maccabija iz Tel Aviva, određeno je na ždrijebu u sjedištu UEFA-e u Nyonu.

Ždrijeb oba hrvatska kluba čini se na prvu vrlo dobrim, s obzirom da je Rijeka izbjegla Bešiktaš, Sevillu i Gent, a Hajduk, primjerice, Atalantu.

Maccabi je do 3. pretkola stigao izbacivanjem Ferencvaroša (2:1) i Radničkog iz Niša (4:2), dok je Pjunik izbacio Vardar (3:0) i Tobol golom postignutim u gostima (2:2). Slovački doprvak Slovan je u 3. pretkolo stigao izbacivanjem moldavskog Milsamija i malteškog Balzana.

Ukoliko u 3. pretkolu Lige prvaka izgubi od kazahstanske Astane, i hrvatski prvak Dinamo iz Zagreba uključit će se u 4. pretkolo Europske lige, a njegov bi suparnik u tom slučaju mogao biti ili izraelski Hapoel iz Beer Sheve ili ciparski APOEL iz Nikozije.

Zanimljivo, Dinamo i Hapoel već su se susreli ove sezone u 2. pretkolu Lige praka kada je hrvatski prvak u prvoj utakmici u Zagrebu bio bolji sa 5-0 pa je uzvrat u Izraelu, koji je završio 2-2, bio tek formalnost.

Hajduk i FCSB će prvu utakmicu 3. pretkola igrati u Splitu u četvrtak od 20.45 sati, dok će Rijeka istovremeno gostovati kod Sarpsborga. Uzvrati su 16. kolovoza u Bukureštu i Rijeci.

Susreti 4. pretkola igrat će se 23. i 30. kolovoza, a pobjednici će izboriti nastup u natjecanju po skupinama.

Ulazak u grupnu fazu klubovima donosi kubovima 2.92 milijuna eura.

Linker
18. travanj 2024 03:59