Vlado Kos / CROPIX
SUTRA DVOBOJ SA SLAVNIM KLUBOM

ZEKIĆ U NAJAVI OSIJEKOVE EUROPSKE AVANTURE ODUŠEVIO DUHOVITOŠĆU Apsolutna legenda bez ustručavanja istaknula najveću snagu Bijelo-plavih

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. srpanj 2018. 23:54

Osječani će sutra u Gradskom vrtu dočekati slavne Glasgow Rangerse. Bijelo - plavi će svoju ovogodišnju europsku priču nastaviti u 20.45 kada je na rasporedu prvi susret drugog pretkola Europske lige.

Na press konferenciji dan uoči utakmice pred novinare su izašli trener Osijeka Zoran Zekić i legendarni Steven Gerrard koji će s klupe voditi višestrukog prvaka Škotske.

Sve je zanimalo što je Zekić spremio za Rangerse, kako im se misli suprotstaviti i natjerati ih u igri kao vodu na vlastiti mlin.

Osijek, 180718.
Zoran Zekic trener NK Osijeka odrzao je konferenciju za medije pred sutrasnju uzvratnu utakmicu 1. kvalifikacijskog kruga Europske lige protiv moldavskog Petrocuba.
Na fotografiji: Zoran Zekic trener NK Osijeka.
Foto: Vlado Kos / CROPIX
Vlado Kos / CROPIX

- Sve smo proanalizirali i pripremili. Uvježbali smo prekide kao i obrambene i napadačke opcije. Moj je osnovni zaključak da se s Rangersom može igrati, ali naravno da ne mogu o detaljima taktičke pripreme koju sam odradio sa svojim igračima. Znam samo da moramo biti u igri s puno energije, igrati brže nego inače i imati kvalitetan prvi pas, onaj početni dodir s loptom kada započinjemo organizaciju igre. Moji vezni igrači moraju biti na visokoj razini. A cijela momčad pametna i kompaktna s težnjom što bržeg prebacivanja lopte preko protivničkih linija, ali ponavljam, ne želim najaviti naše taktičke zamisli. Reći ću tek da nema ništa izazovnije i ljepše od igranja i nadmetanja s momčadi tako uglednog kluba.

Duhovitost je uvijek jedno od obilježja njegovih javnih nastupa. Potaknut pitanjem što misli da će mu spremiti Gerrard, dobio je na manevarskom prostoru koji je iskoristio da 'ubije' monotonost presice.

- Gledajte, mislim da momčad Rangersa još ni sama nije svjesna koliko može, a njeni igrači nisu još ni pohvatali sve ideje svog trenera. Kad nisu moji za više od dvije godine, teško Škoti mogu za tako kratko vrijeme koje rade s Gerrardom - s osmijehom je rekao Zekić.

Nešto je o samom susretu morao reći i legendarni Gerrard.

- Otkako smo saznali parove prvog pretkola, jasno nam je bilo da ćemo snage u drugom krugu odmjeravati s vašom momčadi. Prikupili smo potrebne informacije, analizirali igru Osijeka i zaključili kako ima čvrstu i organiziranu momčad. Ovo je utakmica europskog kupa i najbitnije je u prvoj od dvije koje se igraju doći do pozitivnog rezultata. Najbitnije je ne izgubiti večeras, to je svakom jasno - izjavio je menadžer Škota.

Jaka lijeva strana

Potaknut pitanjima o vrijednosti Osječana nije se ustručavao reći što je vidio, što zna i na što njegova momčad mora obratiti pozornost.

- Jaka je našem domaćinu lijeva strana. Znamo da je vaš branič (Borna Barišić, o. p.) onaj koji prodire i šalje kvalitetne centaršutove. Zapazio sam i novog vašeg napadača Hentyja koji je počeo utakmicu s protivnikom iz Moldavije kao devetka, a onda se preselio na lijevo krilo. To su oni od kojih nam najviše može doći opasnost, a znamo da Osijek ima i odličnog trenera. Samo, morate znati, ako je Rangers pravi, onda se on nikog ne boji - zaključio je Gerrard.

Linker
20. travanj 2024 01:48