CROPIX
SLUŽBENA PRESICA

ŽELJKO KOPIĆ NAKON VAŽNE POBJEDE PRIZNAO 'Zadnjih nekoliko dana nije bilo ugodno, a u posljednjih 48 sati spoznao sam neke stvari oko Hajduka'

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 02. kolovoz 2018. 23:13

Nakon uzvratne utakmice 2. pretkola Europske lige između Slavije i Hajduka i Sofiji pred novinare su izašli treneri obje momčadi.

Hajduk je slavio s 3:2 i s ukupnih 4:2 izborio 3. pretkolo.

Trener Hajduka Željko Kopić nije skrivao zadovoljstvo nakon pobjede i prolaza.

- Zadnjih nekoliko dana nije bilo ugodno, ali uspjeli smo se skupiti na pravi način. U prvom dijelu smo kontrolirali utakmicu sve do jedanaesterca koji je vratio Slaviju u igru. U drugom dijelu je bio sličan scenarij, zabili smo gol i dozvolili protivniku da se ponovno vrati. U zadnjih 48 sati sam dodatno spoznao neke stvari oko Hajduka i bilo mi je izuzetno stalo da ostvarimo prolaz, da vratimo mentalnu stabilnost.

Objasnio je Kopić što je spoznao...

- Pritisak o kojemu pričamo, kojega Hajduk nosi... Nitko se ne bavi jako lošim terenom na Poljudu, suđenjem u Osijeku koje je usmjerilo utakmicu, nego se stalno traži rezultat. U končanici sam jako sretan što smo izborili prolazak.

Kopićev joker s klupe bio je Stanko Jurić, igrač koji je Bijele doveo u vodstvo.

- Stanko mi je cijelo vrijeme bio u mislima, stalno imam osjećaj da svojim radom i kvalitetom zaslužuje priliku. Ono što se Dinu dogodilo je samo jedna od situacija koje nam se događaju, ali iz toga moramo izaći jači. Pored Jurića i Ljubić je u jednoj situaciji reagirao fantastično i dao svoj doprinos pobjedi.

Trener Slavije Zlatomir Zagorčić žali za prilikom Anglelova u 83. minuti.

- Nakon prve utakmice sam rekao da je zaslužena pobjeda Hajduka, a u ovoj danas nije zaslužena iako su zabili tri gola. Propustili smo veliku priliku kod 2:2, nakon čega bi utakmica bila mnogo neizvjesnija.

Linker
18. travanj 2024 06:31