Tom Dubravec/ CROPIX
PRIJATELJSKA

FEŠTA U LIVNU ZAVRŠILA BEZ POGODAKA! HAJDUK NIZAO ŠANSE, ALI UZALUD Trener Zoran Vulić iskoristio priliku i u vatru gurnuo nadolazeće nade

Piše: Slaven AlfirevićObjavljeno: 17. studeni 2018. 16:44

Troglav 1918 – Hajduk 0:0

Troglav (Livno, Bosna i Hercegovina): A. Bučo, Bartulica, Krivić, Krišto, Ćosić, Pavić, Čačija, Križan, Čeko, Duvnjak, Barić. Još su igrali: Banović, Kovač, Vrgoč, H. Bučo, Vidović, Vrdoljak.

Hajduk: Blažević (od 46. Runje), Šehić (od 46. Čuić), Mikulić, Vučur, Fomitschow, Caktaš, Martinović (od 34. Skorup), Filip, Gyurcso (od 46. Kovačević) Said, Ivanovski.

Fešta u Livnu, makar bez golova. Hajduku bod u gostima! Šalu na stranu, prazne mreže, ali su zato puna srca, uvijek kad gostuje Hajduk u manjim sredinama koje većinom za Hajduk dišu.

Onako od oka, pune tribine. Rekli bismo tisuću i pol se skupilo ljubitelja nogometa da vide Hajduk ove subote uživo u Livnu, a među "bijelima" došle su i istinske vedete sadašnjeg trenutka "majstora s mora". Pa neka nije najsretniji momenat, imena su imena. Hajduk je uvijek Hajduk, mamac za publiku, omiljen u tom dijelu susjedne nam BiH.

Nastupili su i Caktaš i Gyurcso i Said i Ivanovski i Blažević... Sve prava imena HNL-a na livanjskom travnjaku, jedino je Borja Lopez ostao cijelo vrijeme na Hajdukovoj klupi, prenosi Slobodna Dalmacija.

Troglav je niželigaš, dobro se borio, a Hajduk nizao šanse, uzalud.

Trener "bijelih" Zoran Vulić dao je priliku mlađima, Marko Martinović u prvih 11, umjesto Martinovića ušao je već sredinom prvog dijela Dino Skorup. Bio je momenat i da Roko Runje debitira na golu (Vedranov sin), pa Mario Čuić... Generacija 2001... Ima djece, pa neka nije bilo golova.

Svečano je bilo u Livnu, domaći su iskoristili prigodu i za poseban događaj. Stala je utakmica u 10. minuti da se upriliči oproštaj Danijela Krivića od aktivnog igranja nogometa. Legenda domaćih Krivić, starosjedilac je Troglava, zaslužio je gromki pljesak, a trener "bijelih" Zoran Vulić na centru mu je uručio Hajdukov dres, a predsjedniku Troglava Borislavu Kovaču prigodne poklone.

Bilo je šansi, u 14. su Gyurcso i Filip lijepo kombinirali, a Ivanovski nije okrunio njihovu akciju pogotkom, sa sedam metara glavom je pucao preko gola. Caktaš je u 24. uposlio Ivanovskog, s ruba kaznenog udarca Ivanovski je pucao pokraj lijeve vratnice.

Domaći su u 33. zaprijetili preko Križana, pokraj gola, a onda je češće opet prijetio gost, Saidova bomba u 63. prohujala je tik iznad grede, a u 73. Franko Kovačević se zamalo upisao u strijelce, ali je njegov udarac iz blizine zaustavljen.

I naposljetku u gužvi u 89. minuti pred vratima Troglava, umjesto da Said ipak zabije, u odsudnom trenutku netko je od domaćih izbio u korner. Sačuvao rezultat za uspomenu.

Linker
23. travanj 2024 19:06