ROME, ITALY - FEBRUARY 27: President of FIFA Gianni Infantino speaks during the FIFA executive football summit press conference on February 27, 2019 in Rome, Italy. (Photo by Marco Rosi/Getty Images)
Marco Rosi/Getty Images

SBJETSKO KLUPSKO PRVENSTVO

FIFA IZGLASALA PROMJENE U SUSTAVU NATJECANJA, EUROPSKI KLUBOVI NAJAVILI BOJKOT 'U nogometu ne objavljujemo ratove jedni drugima'

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 15.03.2019. u 21:26

 • Predsjednik Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) Gianni Infantino je nakon sjednice Vijeća krovne svjetske nogometne organizacije u Miamiju u petak izjavio kako će od 2021. godine zaživjeti Svjetsko klupsko prvenstvo sa 24 kluba, a Savez europskih klubova (ECA) je na tu objavu odgovorio kako će bojkotirati tako prošireno natjecanje.

  "Ovu smo odluku donijeli nakon procesa konzultacija. Razgovarali smo sa svima, neki su se složili s ovom odlukom, neki nisu. Uvijek imate različita viđenja i pozicije. No, uvjeren sam da će na kraju svi biti vrlo sretni", rekao je Infantino iako je Europski nogometni savez (UEFA) bio protiv proširenja klupskog SP-a.

  "Razumijem situaciju u Europi koja je kompleksnija nego na drugim kontinentima, ali u nogometu ne objavljujemo ratove jedni drugima. Uvjeren sam kako ćemo imati dugu i plodonosnu suradnju", dodao je prvi čovjek FIFA-e.

  Dosada su na klupskim svjetskim prvenstvima igrali samo kontinentalni prvaci te prvak zemlje domaćina.

  Odluka o mogućem proširenju Svjetskog prvenstva sa 32 na 48 reprezentacija već od Katara 2022. neće biti donesena prije lipnja.

  "Ako se dogodi - odlično. Ako se ne dogodi - opet odlično", komentirao je Infantino tu temu.

  Vijeće FIFA-e u petak je donijelo i odluku kako će se VAR koristiti i na Svjetskom prvenstvu za nogometašice koje će se igrati u lipnju u Francuskoj.

  Tagovi
  Iz drugih medija