MOSCOW, RUSSIA - JULY 15: Antoine Griezmann of France holds the World Cup trophy aloft during the victory celebrations after the 2018 FIFA World Cup Russia Final between France and Croatia at Luzhniki Stadium on July 15, 2018 in Moscow, Russia. (Photo by Laurence Griffiths/Getty Images)
Laurence Griffiths/Getty Images

SADA JE JASNO

FIFA SLUŽBENO ODUSTALA OD PROŠIRENJA SVJETSKOG PRVENSTVA U KATARU Evo kako su objasnili takvu odluku

AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 22.05.2019. u 22:32

  • Međunarodni nogometni savez (FIFA) u srijedu je objavio kako će na sljedećem Svjetskom prvenstvu za seniore u Kataru 2022. godine ipak igrati 32 reprezentacije, a ne 48 kako je bila želja predsjednika Giannija Infantina.

    "U skladu sa zaključcima studije izvedivosti koju je odobrio Izvršni odbor na svojoj posljednjoj sjednici, FIFA i Katar su istražili sve mogućnosti proširenja broja zemalja sudionica sa 32 na 48 i to uključivanjem susjednih zemalja u organizaciju. Nakon konzultacijskog procesa u koji su bili uključeni relevantni čimbenici, zaključeno je kako se s obzirom na sadašnje stanje takav prijedlog nije moguće realizirati.

    Stoga na sljedećem kongresu FIFA-e koji će se održati 5. lipnja proširenje neće biti niti predloženo", stoji u priopćenju FIFA-e.

    Iz drugih medija