Ronald Gorsic / CROPIX
REAKCIJE IZ KARLOVCA

FOTO: 'IGRAČIMA JE BOLJE DA RAZMIŠLJAJU NA TERENU, A NE DA SE BAVE TIME TKO ĆE IGRATI' Nenad Bjelica nakon visoke pobjede u Karlovcu

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 24. rujan 2019. 20:06

Trener Karlovca Matija Štefančić osjećao se kao Gian Piero Gasperini. Ili kao što će se osjećati Pep Guardiola. Svoje dečke iz četvrtog razreda morao je suprostaviti europskom Dinamu. Trener Nenad Bjelica u Karlovac je dovao svoje najveće zvijezde, na teren su istrčali hrvatski reprezentativci Bruno Petković i Mislav Oršić, makedonski Arijan Ademi, švicarski Mario Gavranović, slovenski Petar Stojanović... Bio je tu i hrvatski reprezentativac na pretpozivu Dino Perić, mladi hrvatski reprezentativci Moro i Majer... Komentirali su neki u publici; 'tko se jednom opeče i na hladno puše'. Aludirali s naravno na događaj u Varaždinu.

Međutim, Bjelica je u Karlovac doveo maksimirske zvijezde kako bi na važnosti dao i domaćem klubu ali i natjecanju, hrvatskom Kupu. Konačno, tako je i planirao...

- Mislim da smo odradili dobru utakmicu, dobro je otvorili. Kad na ovakvim utakmicama povedeš s 2:0, onda je utakmica mnogo lakša. Prošle sezone smo protiv četveroligaša više od osamdeset minuta čekali na pogodak, poznato je kako ovakve utakmice mogu biti nezgodne. Vrhunski i profesionalno smo igrali od samog starta, a kad smo zabili ta dva brza pogotka, na koncu je bilo odrađivanje utakmice - kazao je trener Modrih Nenad Bjelica

Kad smo ga pitali kako je to u Karlovac doveo europski Dinamo, kazao je:

- Igrači pogrešno tumače svoje igranje. Bilo je planirano da danas igra ova momčad. Nekad je bolje da igrači u nekim situacijama manje razmišljaju, te da rade ono što trebaju raditi na terenu, a ne da se bave time u kojoj postavi ćemo igrati.

Bjelica je ponudio zanimljiv odgovor kad nas je zanimalo kako je doživio utakmicu u mogli bi tako kazati, obiteljskoj atmosferi u Karlovcu.

- Nije nam prošle sezone u Mravincima bila baš obiteljska atmosfera. Morali smo se jako pomučiti za pobjedu. U ovakvim utakmicama uvijek postoji rizik, ako se ne uđe kako treba, može biti problema. Karlovcu čestitam na korektnoj utakmici. Želim im da uđu u treću ligu.

Pitali smo Bjelicu zašto u Karlovac nije vodio Ivanušeca, Hajrovića, Gojaka, Kulenovića, Moubandjea...

- Ivanušec je dobio udarac u rebro, danas je odradio dobar trening, kao i ostali...

Trener domaćih Matija Štefančić je bez obzira na visok poraz bio dobro raspoložen.

- Mi smo četveroligaši, a Dinamo je europski klub, igra Ligu prvaka. Mi smo dali onoliko koliko možemo. Slavilo se 100 godina kluba, a ovaj dolazak Dinama sjajno se uklopio u našu proslavu. Bar smo se jedan dan vratili na mapu hrvatskog nogometa. Nadam se da će uskoro biti još ovakvih trenutaka - kazao je Štefančić.

Sa smješkom nam je kazao kako se malo šalio u najavi utakmice kad je kazao da će igrati s hrpom stopera.

- Ha, ha, ha... drugi put ćemo probati drukčije...

Na kraju utakmice, od svih igrača Dinama, najduže su se zadržali Bruno Petković i Dani Olmo. Navijači ih jednostavno nisu pustili u svlačionicu. Autogrami, fotografiranja, poneka lijepa riječ... Obojica su bili maksimalno strpljiivk, nikoga nisu odbili. Baš nikoga, postali su heroji svih klinaca u Karlovcu.

- Ponekad je potrebno da vas netko podsjeti na nešto. Recimo, protiv Istre nismo igrali dobro, ali smo dobili, pa se toliko alarm nije upalio. Utakmicu protiv Varaždina smo igrali puno bolje, ali smo izgubili. Negativan rezulat uvijek motivira da se u slijedećoj utakmici igra bolje. Tako da nam je poraz u Varaždinu pomogao da danas budemo bolji, maksimalno smo se fokusirali na utakmicu - kazao je Bruno Petković

Linker
26. travanj 2024 17:37