CROPIX
KUTIJA ŠIBICA 2018.

FOTO: NAJVEĆI MALONOGOMETNI TURNIR U HRVATSKOJ DOBIO FINALISTE Quattro Leones i CB Dobermann nakon drame izborili veliko finale Kutije

Piše: Marino PleićObjavljeno: 27. prosinac 2018. 20:58

Kutija šibica stigla je do samoga kraja! Treće mjesto ženskog turnira osvojila je ekipa Apex, koja je sretnim golom Antonine Posarić slavila nad curama iz ŽNK Graničar 1. Najzaslužnija za pobjedu Apexa bila je vratarica Sara Klobučar, koja je skinula nekoliko čistih zicera, a kad se uzmu u obzir svi problemi s kojima su se Sara i ekipa suočili, njihova je pobjeda još i vrijednija:

- Nismo ovo očekivale kad smo ušle u ovaj turnir. Nemamo, realno, pravog trenera, vodi nas ozlijeđena igračica. Prošle smo godine igrale za Uspinjaču, a ove godine nemamo klub, tako da smo bez ijednog treninga, a igramo samo ove turnire koje možemo igrati bez kluba. Imamo ozlijeđenih igračica, jako malo zamjena, ja imam napola slomljenu ruku... Presretne smo zbog trećeg mjesta - izjavila je Klobi, kako joj piše na dresu.

Neće Graničar pamtiti po dobrom Apex nakon ovogodišnje Kutije šibica jer su ranije tijekom turnira izbacile i njihovu drugu momčad.

Dobili smo i trećeplasiranu momčad veteranskog dijela turnira. Rident je dva puta vodio, 1:0 i 2:1, pogocima legendarnog lijevog beka Rijeke Kristijana Čavala, ali je Auto klub Siget uspio okrenuti utakmicu.

- Nije se lako u veteranskom dijelu vratiti iz rezultatskog minusa. To su sve prekaljeni prvoligaški igrači. Mislim da smo mi u prosjeku najstarija ekipa turnira, cilj nam je bio doći do Štefanja, a sve nam je ostalo bonus, tako da smo jako zadovoljni ovogodišnjim nastupom na Kutiji - izjavila je ikona HNL-a Nikica Miletić, koji je nastupio čak 215 puta u najjačem rangu hrvatskog nogometa, a može se pohvaliti i s nekoliko osvojenih Kutija u seniorskoj i veteranskoj konkurenciji

Užitak je nastupiti

- Užitak je uopće nastupiti na Kutiji šibica, a možda ne bi bila loša inicijativa kad bi se pokrenula Kutiju za nas preko 50 godina. Mislim da bi se skupilo minimalno 20-ak ekipa i da bi i taj turnir imao svoju čar i svoje gledatelje.

Očekivano, utakmice polufinala seniorskog turnira privukle su najveći broj gledatelja, koji su kreirali pravu vatrenu atmosferu u Domu sportova. Big Bang i Quattro Leones igrali su ujedno i derbi zagrebačke Dubrave, a njihova je predstava sve prisutne podigla sa stolica. Lavovi su vodili dobrim dijelom utakmice pogotkom Ivana Müllera, dok je u drugom dijelu Jerko Leko imao priliku iz penala za izjednačenje, ali mu je skinuo vratar Gorice Kristijan Kahlina. Ipak, Leko se iskupio u 34. minuti iskoristivši loše dodavanje protivnika i lijepo prebacivši Kahlinu, potom mu nije bio problem zabiti u praznu mrežu.

Quattro Leones ubrzo je ponovno kardinalno pogriješio na sličan način, a strijelac je bio Dino Bartolucci, koji je donio senzacionalan preokret Big Bangu. Priči ovdje nije bio kraj jer je Danijel Kahlina zabio za izjednačenjei odveo utakmicu na penale. A tek je tu bilo svašta. Nakon prva tri regularna pucanja svi su igrači bili precizni sa sedam metara, potom je uslijedilo nadmetanje između Martina Šrolera i Marija Raca, koji su dogurali do čak šeste serije, a na kraju je spretniji bio Šroler iz Quattro Leonesa.

- Ni ne znam koliko sam ih na kraju zabio. Jednostavno bih zažmirio i opalio pa što bude. Uspio sam odvući ekipu u finale i osjećaj je, naravno, fenomenalan - izjavio je napadač Gorice Martin Šroler, koji je ujedno i najbolji strijelac turnira s 10 postignutih pogodaka. Inače, 20-godišnji Šroler je pred prepunom dvoranom Doma sportova bio čak četiri puta precizan sa sedam metara, što je stvarno za svaku pohvalu.

Ako je prvo polufinale bila “ljepotica”, onda je dvoboj između CB Dobermanna i Dribbling Sport bara bio pravi nogometni rat koji je na kraju pripao Dobermannu rezultatom 3:0. Svi pogoci pali su u drugom poluvremenu: jednom je pogodio Marinović, dok je dva gola zabio Slovenac Rok Mordej, koji je vrlo jasno najavio veliko finale protiv Quattro Leonesa:

- Finale se ne igra, finale se osvaja.

Linker
17. travanj 2024 15:20