CROPIX
POSLJEDNJI ISPRAĆAJ

FOTO: OGROMNA TUGA I BOL U VELIKOJ Pogreb na mjesnom groblju kakav se ne pamti: Znani i neznani poslali zajedničku poruku - 'Bruno, doviđenja!'

Piše: Nikola PatkovićObjavljeno: 26. ožujak 2018. 18:39

Zatajenje srca, prema neslužbenoj informaciji, uzrok je prerane i iznenadne smrti Brune Bobana, nogometaša Marsonije iz Slavonskog Broda, koji je u subotu poslijepodne preminuo tijekom prvenstvenog susreta Treće HNL „Istok“ protiv Slavonije iz Požege, kluba u kojem je igrao do ove zime kada je Orljavu zamijenio Savom na poziv Roberta Špehara, trenera Marsonije, koji je Brunu trenirao i u Slavoniji.

Šokantno izgubljeni mladi život tako je okončan na najgrublji mogući način. Iznenada i podmuklo. Na mjestu koje je Bruno najviše volio. Na nogometnom travnjaku.

Velika, poput imena njegovog rodnog mjesta, bila je tuga i bol koja se nadvila nad Zlatnom dolinom u ponedjeljak dok su se obitelj – majka Katica, sestre Zorica i Martina, braća Mario i Gabrijel, zetovi, snahe, nećaci..., rodbina, prijatelji, poznanici posljednji put opraštali od mladića koji je zračio pozitivnom energijom i širio duh dobrote, smijeha i ljubavi gdje god bi se pojavio.

Tako su Brunu opisali oni koji su ga pobliže upoznali, koji su s njim dijelili životne i profesionalne trenutke. Lokalni NK Papuk iz Velike, na čijem je terenu, tada igrajući za Kamen Ingrad, počeo svoju nogometnu karijeru organizirao je komemorativni skup, na kojem Brunina obitelj, kao ni ostali nazočni nisu susprezali suze, dok su se od njihova sina, brata i prijatelja opraštali suigrači klubova u kojima je igrao – Papuka, Slavonije i Marsonije.

Uz prisjećanje na lijepe zajedničke trenutke svi su mu poručili: „Bruno, doviđenja!“. Ispred HNS-a došao je i Zorislav Srebrić, koji je prenio izraze sućuti izbornika Zlatka Dalića, njegova stožera i naših reprezentativaca koji su na turneji u SAD-u.

Pogreb na mjesnom groblju u Velikoj bio je takav da ga ovaj kraj ne pamti. Brojni znani i neznani došli su se posljednji put pozdraviti s mladićem čiji je život naprasno prekinut.

Uz igrače, stručne stožere i čelnike Marsonije i Slavonije, došla je i kompletna momčad te stručni stožer i uprava NK Osijek u kojem igra Brunin brat Gabrijel, ali i predstavnici brojnih drugih klubova, od onih lokalnih iz požeškog kraja, do dojučerašnjih suparnika iz Prve, Druge i Treće HNL. Potresena, tugom shrvana lica nogometnih velikana poput Roberta Špehara, Darija Šimića, Zorana Zekića... najzornije su oslikavala žal za Brunom Bobanom.

Linker
02. svibanj 2024 19:22