Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
UZAVRELE STRASTI

FOTO: RUŽNE SCENE NA KUTIJI ŠIBICA Susret Gold caffea i Pizzerije Stari Zagreb obilježio je incident, uzavrelu situaciju smirivali su redari

Piše: Tugomir DobrinićObjavljeno: 22. prosinac 2016. 23:41

U petoj utakmici osmine finala u glavnom dijelu turnira sastale su se i dvije vrlo kvalitetne momčadi, Gold caffe evite cart i Pizzeria Stari Zagreb Borongaj Lugovi. Od prve minute bilo je vidljivo da će to biti super zanimljiva i kvalitetna utakmica. Prvih 20 minuta odigrano je u vrlo jakom tempu no izostali su pogoci iako je prigoda bilo i na jednoj i na drugoj strani. U 22. minuti nakon udarca Kanjuha lopta je pogodila desnu vratnicu.

U 23. ponovno je zaprijetio Kanjuh no ni ovaj put lopta nije završila u mreži, a u istoj minuti veliku prigodu za Gold caffe imao je Luka Hadžić. U 27. ponovno se u situaciji za pogodak našao Hadžić. No do promjene rezultata nije došlo. U 37. minuti El Saleh je pucao glavom i zamalo promašio. I onda u istoj minuti došlo je do sveopće tučnjave, što je za svaku osudu. Na kraju situacija se ipak primirila, pa je utakmica nastavljena. Do kraja utakmice pogodaka nije bilo pa su o pobjedniku odlučivali udarci sa sedam metara.

Za Pizzeriu Stari Zagreb Borongaj Lugovi zabili su El-Saleh i Pavlović, dok su Baron i Marijan Dodić promašili pa se u četvrtfinale plasirala Pizzeria Stari Zagreb Borongaj Lugovi. No, veliku sjenku na ovu iznimno zanimljivu utakmicu bacili su nemili događaji, koji su započeli u 37. minuti.

Šesta utakmica osmine finala u glavnom turniru pobudila je strast između IQ bar & Kerscoffset i MNK Automobil Lončar. U 14. minuti iz velike daljine Mirko Hrkač je pogodio desnu vratnicu. U 25. minuti veliku prigodu za IQ bar nije iskoristio Gordan Duvančić. U 38. velika prigoda i za Ivankovića no pogotka nije bilo. Nakon prilično nezanimljivih 40 minuta mreže su ostale netaknute pa su i u ovoj utakmici o sudioniku četvrtfinala odlučivali udarci sa sedam metara. Za MNK Automobil Lončar zabili su Kovačić i Herceg, dok je jedini pogodak za IQ bar & Kerscoffset zabio Hrkač pa se s rezultatom 2:1 u četvrtfinale plasirao varaždinski sastav.

U pretposljednjoj utakmici osmine finala sastali su se prošlogodišnji pobjednik CB Dobermann i Ekonometrija računovodstvo. Uoči utakmice CB Dobermann bio je veliki favorit, a već u 3. minuti za vodstvo CB Dobermanna zabio je Alen Fetić. U 7. minuti veliku prigodu za 2:0 nije iskoristio Perić. U 16. veliku prigodu za 1:1 imao je Petar Šimunić čiji je udarac obranio Bilić. Kazna za ovaj promašaj stigla je u 18. minuti kada je za 2:0 zabio Luka Perić. U 20. strijelac za 3:0 bio je Banek. U drugom poluvremenu pogodaka nije bilo pa se CB Dobermann bez većih problema probio u četvrtfinale u kojem će na Štefanje igrati protiv momčadi CB Garden Optika očalinko PNC Croatia.

U posljednjoj utakmici osmine finala sastali su se Big Bang team Konzum Logistika i MB Auto PSC SV. Od prve minute Big Bang team Konzum Logistika imao je veliku potporu svojih vrlo bučnih navijača. U 11. minuti Ivan Mikulić je pucao petom a siguran pogodak spriječio je vratar Mate Jović. U 14. dobar pokušaj Hercega obranio je Mario Švigir. U 20. kazneni udarac sa 10 metara za Big Bank izveo je Božidar Karamatić i zatresao mrežu MB Auta za 1:0. U istoj minuti veliku prigodu za 1:1 nije iskoristio Herceg.

U 23. minuti dosuđen je aut u korist Big Banga no pogrešku suca Muller je ispravio pa je loptu namjerno izbacio u aut. U 24. MB Auto došao je do izjednačenja a strijelac je bio Ivan Herceg. Veliku prigodu za MB Auto nije u 26. minuti iskoristio Luka Zeba. U 29. minuti bravura Marija Čibarića, no zaustavljen je prekršajem a za taj sjajan potez nagrađen je zasluženim pljeskom. U 32. opasan Mullera zaustavio je Švigir. U 40. zicer večeri nije iskoristio Anton Gaši. Po treći put ove večeri o sudioniku četvrtfinala odlučivali su udarci sa sedam metara. Vrlo precizni bili su za MB Auto Muller, Herceg i Kahlina, dok je za Big Bank zabio jedino Prgomet, pa se dalje potpuno zasluženo plasirala momčad MB Auto PSC SV.

Linker
26. travanj 2024 02:53