REUTERS/Rafael Marchante
KVALIFIKACIJE ZA EURO

FOTO: ŠOK ZA PORTUGAL I CRISTIANA RONALDA U OKRŠAJU PROTIV SRBIJE Najveća zvijezda se ozlijedila, Portugalcima dosuđen, pa poništen jedanaesterac

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. ožujak 2019. 22:25

Nogometne reprezentacije Portugala i Srbije remizirale su 1:1 u Lisabonu u utakmici 2. kola skupine B kvalifikacija za Europsko prvenstvo

Na Estadio da Luzu Srbija je povela 1:0 golom Dušana Tadića iz jedanaesterca postignutog u 7. minuti, a još gora vijest za domaćine je da su ostali bez Cristiana Ronalda.

Kapetan Portugala u 28. minuti susreta odšepao je s travnjaka i odmah zatražio izmjenu. Činjenica da je Ronaldo sam zatražio izmjenu znakovita je, a odmah je izazvala strah kako kod predstavnika portugalske reprezentacije, tako i u Juventusu kojem predstoje četvrtfinalni okršaji u Ligi prvaka protiv Ajaxa.

Prema prvim informacijama Ronaldo je ozlijedio butni mišić desne noge.

Screenshot: Reddit

U 42. minuti Portugal je izjednačio spektakularnim golom Danila Pereire. Zabio je iz solo akcije dalekometnim udarcem s više od 20 metara udaljenosti u akciji koju je započeo s centra.

U 73. minuti susreta dogodila se kontroverzna situacija. Sudac Szymon Marciniak je prvo pokazao na bijelu točku nakon igranja rukom Antonija Rukavine, da bi naknadno nakon konzultacija sa pomoćnikom promijenio odluku uz glasne zvižduke s tribina. Kako bilo, rezultat se nije mijenjao.

Nakon dvije odigrane utakmice u skupini favorit Portugal je na tek dva osvojena boda, dok je na vrhu skupine Ukrajina sa četiri boda sa četiri boda ispred Luksemburga koji je drugi s tri boda. Luksemburg je večeras izgubio kod kuće od Ukrajine 1:2 iako je vodio 1:0 i imao je remi u nogama sve do druge minute sudačke nadoknade kada je autogol Gerson Rodriguesa donio gostima slavlje.

Golom Dvaida Turpela iz 34. minute Luksemburg je vodio, dok je na 1:1 izjednačio Viktor Tsigankov u 40. minuti.

Rezultati by SofaScore

Linker
19. travanj 2024 03:38