screenshot
INTERNATIONAL CUP

FOTO: VELIKO POJAČANJE JUVENTUSA OD 75 MILIJUNA EURA POSLALO LOPTU U VLASTITU MREŽU, A ONDA JE USLIJEDIO PREOKRET Ronaldo zabio iz slobodnjaka

Piše: HinaObjavljeno: 24. srpanj 2019. 18:17

Nogometaši Juventusa svladali su Inter sa 2-1 (1-1, 0-1) boljim izvođenjem jedanaesteraca, nakon što je u osnovnom dijelu utakmice International Champions Cupa odigrane u Nanjingu rezultat bio 1-1.

Inter je poveo već u 10. minuti, kad je nakon ubacivanja iz kuta branič Juventusa Matthijs de Ligt nespretno zahvatio loptu i poslao ju u vlastitu mrežu. Juventus je na izjednačenje čekao do 68. minute. Cristiano Ronaldo izveo je slobodan udarac s ruba kaznenog prostora, a lopta na putu prema golu zahvatila Škriniara u živom zidu te promijenila smjer i prevarila vratara Padellija.

Odluka o pobjedniku pala je u raspucavanju s 'bijele točke' u kojem je briljirao 41-godišnji Gigi Buffon obranivši udarce Ranocchije i Longoa, ali su nakon preciznih Cancela, Ronalda i Cana promašili Rabiot i Bernardeschi. U šestoj seriji Buffon je obranio i udarac Borje Valera, a pobjedu Juventusu donio je Turčin Demiral.

Hrvatski reprezentativci Ivan Perišić i Marcelo Brozović bili su u početnoj postavi Intera, a Antonio Conte ih je povukao iz igre u 78. minuti. Kod pobjednika je Mario Mandžukić na početku drugog poluvremena zamijenio Argentinca Gonzala Higuaina.

Juventus je s dva boda iz dvije utakmice na osmom mjestu, a Inter je s jednim bodom deseti među 12 momčadi koje su uključene u ovo natjecanje. Vodeći Arsenal ima sedam bodova iz tri nastupa, jedan više od drugoplasiranog Bayerna. S maksimalnim učinkom i samo jednom odigranom utakmicom zasada su tri kluba: Benfica, Tottenham i Manchester United.

U četvrtak, 25. srpnja, na rasporedu su dva dvoboja: Fiorentina i Benfica (2 sata) se sastaju u američkom Harrisonu (New Jersey), a Tottenham i Manchester United će odigrati utakmicu u Šangaju (13.30 sati).

Linker
18. travanj 2024 23:58