Milinković Savić
 Marco Rosi/Getty Images / Getty Images
TALIJANSKI KUP

FOTO: LAZIO NA SVOME OLIMPICU SRUŠIO PAŠALIĆEVU ATALANTU I PO SEDMI PUT UZEO TALIJANSKI KUP Milan Badelj s klupe odgledao veliko finale u Rimu

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 16. svibanj 2019. 01:00

Lazio je pobjednik talijanskog Kupa. U finalu je na svome Olimpicu sa 2:0 svladao vrlo dobru Atalantu i po sedmi put osvojio ovaj trofej. Posljednji put mu je to uspjelo prije šest godina kad je u finalu svladao Romu.

Rimljanima je ove sezone cilj bio ući u Ligu prvaka, u tome neće uspjeti, ali ovo je i više nego dobra utjeha. Na putu do finala svladali su oba milanska velikana i njihovo osvajanje potpuno je zasluženo.

Lazio je izašao u standarnom mu 3-5-2 sustavu, iako to više liči na 3-5-1-1 budući da je Correa igrao povučeno iza Immobilea.

U zadnjoj linji bili su Acerbi, Felipe i Bastos, Leiva je u sredini djelovao kao korektor. Uz njega su ordinirali Alberto i Parolo, dok su na bočnim pozicijama zaigrali Marušić i Lulić.

S druge strane Gian Piero Gasperini također je krenuo s trojicom u zadnjoj liniji, ali previše iznenađenja i nije bilo, krenula je Atalanta s najjačim snagama. U napadu je prijetio trojac Iličić, Gomez, Zapata.

Treba kazati kako je Atalanta bolje krenula u susret, djelovala je odlučnije, a prvo je zaprijetila preko Gomeza, čiji udarac nije našao put do mreže.

Jaka je kiša padala u Rimu, nije bilo lako za igrati, ali bez obzira na to mogli smo gledati uzbudljivu utakmicu.

Odgovorili su Rimljani preko Leive, koji je bio najviši u skoku, ali njegov udarac glavom bio je neprecizan.

U nastavku je opet Atalanta prva zaprijetila, Hateboer je pokušao s ruba kaznenog prostora, ali Strakosha je bio na mjestu.

Momčad iz Bergama cijelu sezonu oduševljava nogometni svijet i dojma smo kako su svi navijali da napokon osvoje trofej. Zadnji put su Kup digli davne 1963. godine, ali eto, morat će pričekati još neko vrijeme. Iako bi priča možda išla drugačije da su centimetri u 77. minuti bili na strani Papu Gomeza. Naime, Argentinac je dobro ciljao, ali na njegovu je žalost lopta pogodila vratnicu.

I onda je u posljendjih desetak minuta Lazio izgledao bolje, igrala se 82. minuta kad je Lucas Leiva izveo korner, Sergej Milinković-Savić bio je najviši u skoku te je fantastično pogodio za erupciju veselja na tribinama Olimpica.

Pet minuta kasnije, Correa je mogao razriješiti sve dvojbe oko pitanja pobjednika, izašao je oči u oči s vratarom, ali Gollini je sjajno reagirao i dao još kakvu-takvu nadu Atalanti.

No, u 90. minuti Gollini nije ništa mogao, ovog puta je Correa izašao kao pobjednik i priči je bio kraj. Slavlje Rimljana moglo je početi...

Gasperini je našeg Marija Pašalića uveo tek u 86. minuti, no čini se kako je bilo prekasno. Možda bi priča bila drugačija da je bivši igrač ušao ranije, u posljednje vrijeme igra u stvarno dobroj formi, no što je tu je.

S druge strane Badelj nije ulazio u igru, a treba kazati kako je ovo njegov četvrti Kup u karijeri. Prethodna tri je osvojio, dakako, s Dinamom.

Linker
23. travanj 2024 10:35