Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
SLUŽBENO

FUTSAL DINAMO OSTAO BEZ POTPREDSJEDNIKA 'Riječ o orkestriranom napadu na klub. Inspekcija dolazi u klub, a kap koja je prelila čašu bila je...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. studeni 2018. 16:20

Juraj Čošić više nije potpredsjednik Futsal Dinama, a vijest je objavljena na presici pod imenom 'Tko to želi uništiti Futsal Dinamo?'.

"Podnosim ostavku na funkciju u Futsal Dinamu. Zbog mog angažmana u udruzi građana 'Dinamo - to smo mi' rad kluba otežan je na svim razinama. Mislimo da je riječ o orkestriranom napadu na klub. U nekoliko posljednjih tjedana inspekcija dolazi u klub, a kap koja je prelila čašu je prijava PU zagrebačke zbog događaja na utakmici Futsal Dinamo - Panathinaikos na Šalati, iako nismo napravili niti jedan organizacijski propust", objasnio je Čošić svoju odluku na konferenciji za novinare.

Čošić odlazi zbog događanja unutar dva posljednja mjeseca. Kako su istaknuli iz kluba bašli su se na udaru inspekcija, pritisaka i kazni, a PU Zagrebačka podnijela je prijavu zbog bakljade na Šalati tijekom revijalne utakmice protiv Panathinaikosa. Maksimalne kazne prema svježoj prijavi mogle bi iznositi do 200 tisuća kuna za klub i 20 tisuća kuna za odgovorne osobe, što su cifre koje bi, naravno, onemogućile uobičajen rad kluba. Neka vrsta depolitizacije bit će cijena koju će trebati platiti kako bi klub mogao funkcionirati. Čošić je dodao kako je interes Futsal Dinama isključivo sport i kako klub ne smije biti meta zainteresiranih skupina kojima smeta djelovanje udruge 'Dinamo - to smo mi'.

"U posljednjih pet godina sve je uvijek bilo isto, a sada se odjednom provode dvostruka mjerila. Na Šalati nitko nije bio ozlijeđen niti ugrožen. Pogledajte druga masovna okupljanja u Zagrebu, poput dočeka hrvatske reprezentacije na Trgu bana Jelačića, na kojima smo svjedočili nekontroliranom korištenju pirotehničkih sredstava. Na njima organizator nije ponudio ništa, a mi provodimo svako slovo i točku zakona. Zatražit ćemo od institucija da se provede istraga oko toga tko vrši ovaj pritisak", dodao je Čošić.

Linker
23. travanj 2024 11:48