Luka Gerlanc / EPH
RAKITIĆ NAPUSTIO OTOK

GLAS O INCIDENTU NA UGLJANU PROŠIRIO SE IZVAN HRVATSKE Evo što o svemu pišu inozemni mediji

Piše: HinaObjavljeno: 02. srpanj 2016. 17:32

Španjolski mediji u subotu prenose vijest s hrvatskih portala o "huliganskom napadu" na hrvatskog reprezentativca Ivana Rakitića premda je hrvatska policija priopćila kako nije riječ o napadu na nogometaša Barcelone već da je jednim kamenom razbijen prozor vile na otoku Ugljanu gdje se odmarao.

"Rakitića napala grupa navijača dok je bio na odmoru", pišu sportske novine Mundo Deportivo sa sjedištem u Barceloni. AS, sportski dnevnik sa sjedištem u Madridu, ističe u naslovu: "Kamenjem na Rakitića". Dnevni list El Mundo napominje kako je "Rakitić pobjegao gliserom nakon napada na njegovu vilu za odmor".

Te novine prenose riječi hrvatske policije koja napominje kako nije bila riječ o napadu na Rakitića te kako je razbijen jedan prozor na kući i da je istraga u tijeku.

Većina španjolskih medija prenijela je ranije vijest španjolske agencije EFE čija se dopisnica pozvala na tekst u Večernjem listu prema kojem su šestorica huligana polomila sve prozore na kući i vrata. Taj list je izvijestio kako su huligani htjeli provaliti u kuću što su zatim prenijele i sportske novine Sport iz Barcelone.

U Španjolskoj su neki shvatili kako je Rakitić napadnut u vili gdje je ovo ljeto trebao doći na odmor najbolji nogometaš svijeta i Rakitićev suigrač u Barceloni Lionel Messi.

Sličnu je verziju plasirao i talijanski Gazzetta dello , dok francuski L'Equipe špekulira kako je razlog napada nezadovoljstvo navijača ranim ispadanjem Vatrenih s Eura.

Incident na Ugljanu izazvao je pažnju i u nekim njemačkim medijima, a o njemu su izvijestili i brojni mediji u hrvatskom susjedstvu.

Linker
21. travanj 2024 15:40