Getty Images
MODERAN STADION OSTAJE SAN

GRADONAČELNIK BANDIĆ KAZAO MAMIĆIMA NEŠTO ŠTO IM SE NEĆE SVIDJETI! 'Nema gradnje novog Maksimira, imam drugu ideju!'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 28. listopad 2016. 17:58

Tema novog ili renoviranog stadiona, dominira zadnjih dana u zagrebačkim nogometnim krugovima.

Odete li u Maksimir, Kranjčevićevu, čak i u Rudeš, svaka kap kiše i komad blata razbuktavaju tu istu priču i jedno pitanje: Je li moguće da Zagreb ne može, poput svakog normalnog grada u Europi, imati barem jedan normalan stadion? Ovako ih ima pet, šest, a svaki iz svog razloga ne odgovara potpuno današnjim zahtjevima.

Uhvatili smo jučer, nakon press konferencije turnira Kutija šibica gradonačelnika Milana Bandića. I? Rekli bismo, imamo dobru i lošu vijest. Dobra je da bi Maksimir, barem prema njegovu jučerašnjem obećanju, trebao iduće godine dobiti novo ruho. Loša je da ni nakon toga to neće ni približno biti komforan stadion kakvoga imaju i puno manje cijenjene europske metropole.

- Nakon Nove godine krenut ćemo u građevinske zahvate na sjevernoj tribini, to je naš prioritet - rekao je gradonačelnik, kojega smo pokušali nadopuniti.

Sjever i Zapad, znači, kao što se i najavljivalo?

- Ne, rekao sam vam, Sjever je prioritet. Ispod te tribine ima tisuća i tisuća kvadrata prostora, tamo bismo preselili mnoge sportske institucije i Urede, taj prostor mora biti iskorišten. Vrijeme je da koka počne nesti jaja, da taj stadion krene donositi novac. Ti prostori ispod sjeverne tribine bit će osposobljeni. Ostalo? Pa, travnjak je super, svjetla svijetle, utakmice se igraju...

Eto, to je nova vizija Dinamova stadiona. Koliko smo shvatili, krov i uređenje prostora ispod tribine. Po čemu bi Maksimir bio vjerojatno i raritet, s natkrivenom sporednom tribinom, a sve ostale pod otvorenim nebom. Možda postane turistička atrakcija? Puno pitanja i dalje ostaje, ali ovo je zadnji odgovor gradonačelnika koji je slegnuo ramenima na pitanje što misli o Dinamovoj ideji da sam izgradi svoj stadion?

- To s ovom pričom nema veze. Grad je vlasnik stadiona u Maksimiru, a ova ideja nije u mojoj domeni.

Nema, dakle, koliko čujemo ništa ni od priče o rušenju Kranjčevićeve i ulaganju novca u pravi, novi, moderan stadion, to će ostati “san generacija”. I nastavak dugačkog ping-pong dvoboja te poruka svi gledateljima koji bi u budućnosti htjeli pohoditi Maksimir - ne samo Dinamo, ne samo nogomet, već i koncerte i svašta nešto - nabavite dostatne zalihe kabanica ili kupite - novi televizor!

Linker
16. travanj 2024 09:22