REUTERS/David Klein
SVE ZBOG NJEGA

GUARDIOLA OPTUŽEN DA JE PREVARIO KOVAČEV BAYERN Slavni trener engleskog prvaka prekršio je nepisano pravilo: 'Kakvo bijedno ponašanje'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. kolovoz 2019. 12:49

"S takvim prijateljima ne trebaju ti neprijatelji”. S poznatom uzrečicom njemački je Bild završio tekst kojim je optužio Pepa Guardiolu za neprofesionalno ponašanje prilikom pregovora Bayerna i Manchester City oko transfera Leroya Sanea, a sve osvrćući se na izjavu Karl-Heinzea Rummeniggea koji je, prilikom odlaska Guardiole iz Bayerna, izjavio kako se klub i trener rastaju kao prijatelji.

Ugledni Bild smatra da prijatelj ne bi napravio ono što je Guardiola napravio prije 10 dana. Naime, bez obzira na to što su Manchester City i Bayern već duže vremena bili u pregovorima oko dolaska Sanea u Munchen i praktično bili blizu dogovora, španjolski trener je Sanea postavio u prvu momčad za utakmicu Community Shielda protiv Liverpoola.

Bild podsjeća kako među nogometnim radnicima postoji nepisano pravilo kako se takve stvari ne rade, ali je Pep to pravilo ignorirao i odlučio pokazati tko je šef. "Kako bijedno ponašanje", piše u tekstu u Bildu.

Soccer Football - FA Community Shield - Manchester City v Liverpool - Wembley Stadium, London, Britain - August 4, 2019  Manchester City's Leroy Sane is substituted after sustaining an injury while manager Pep Guardiola looks on  REUTERS/David Klein - RC1E58B92BE0
REUTERS/David Klein

Igrači koji su u poodmaklim razgovorima oko transfera ne igraju utakmice zbog straha zbog ozljede, a upravo to se dogodilo Sanea. On je protiv Liverpoola ozlijedio križne ligamente u desnom koljenu te će van travnjaka biti najmanje do kraja 2019. godine pa se Bayern umjesto njemu morao okrenuti transferu Ivana Perišića.

Linker
25. travanj 2024 01:46