Foto: Josko Ponos/ CROPIX
NAJDRAŽI PRIJATELJ U GOSTIMA

HAJDUK ČESTITAO 100. ROĐENDAN ORKANU S DEVET GOLOVA Splićani nisu imali milosti niti u slavljeničkoj utakmici

Piše: Igor KrištaforObjavljeno: 24. lipanj 2018. 00:15

S devet komada u mreži Hajduk je Orkanu „čestitao" 100. rođendan, piše Slobodna Dalmacija.

Splićani nisu imali milosti, no domaćin je nije ni tražio. Dugoraćanima je najvažnije bilo da im je u goste stigao najdraži prijatelj i tako im uveličao proslavu cijelog stoljeća postojanja, što je jubilej vrijedan divljenja. Treba znati izdržati sve te silne godine, premostiti krizna vremena i nastaviti gurati naprijed...

- Ovo je tek prvih 100 godina! - poručuju iz Orkana, današnjeg četvrtoligaša.

To im je trenutno rang po mjeri, ali se nadaju kako će se kroz koju godinu vratiti u 3. HNL Jug. No, o tom potom. Ovom prigodom u fokusu je bila proslava rođendana koja je započela još u jutarnjim satima u svečanom tonu, svetom misom za poginule i preminule članove Orkana. Položeni su i vijenci na spomen-križu, a otkrila se i spomen-ploča na Kadića dvorima gdje se nekad nalazila gostionica Kadić u kojoj je 1918. osnovan Orkan. Nisu zaboravili na svoje korijene.

Utakmica s Hajdukom bila je središnji događaj. Veza Orkana i kluba s Poljuda oduvijek je bila jaka s obzirom na to da su u Dugom Ratu ponikli mnogi igrači Hajduka, a i treneri Orkana bili su nekadašnji hajdukovci. Stoga domaćinu uvijek učini toplo oko srca kad mu Hajduk pokuca na vrata.

Početni je udarac izveo bivši igrač Orkana Dalibor Franolić, a Hajdukov sportski direktor Saša Bjelanović uručio je prigodne poklone predsjedniku Orkana Marinu Ivaniševiću. Okupilo se oko 1000 simpatizera Orkana, među njima i dosta bivših i sadašnjih članova, trenera, igrača i djelatnika, mnogih koji su jednim dijelom sudjelovali na tom stogodišnjem putovanju. Po završetku utakmice slavlje se preselilo u park pored lučice gdje se održala velika pučka fešta.

Sami susret bio je jednosmjeran, prema očekivanjima. Hajduk je odradio lakši trening u sklopu priprema za ono pravo što dolazi. Trener „bilih" Željko Kopić u svakom je poluvremenu na teren poslao posve različitu jedanaestoricu. Od prve su minute zaigrali novopridošli Duka i Mikulić, u nastavku i Ivanovski, a priliku su dobili i mladići Šego, Palaversa, Kreković, Bradarić i Nejašmić koji su nedavno potpisali nove ugovore. Delić i Šego postigli su po dva gola, a Caktaš, Ismajli, S. Jurić, Palaversa i Ivanovski po jedan.

ORKAN - HAJDUK 0:9 (0:4)

Dugi Rat, Igralište SRC Dalmacija. Prijateljska utakmica povodom 100 godina NK Orkan. Gledatelja 1000.Sutkinja: Vesna Budimir (Podstrana).

Strijelci: 0:1 Caktaš (24.), 0:2 Delić (28.), 0:3 Delić (39.), 0:4 Ismajli (45.), 0:5 S. Jurić (49.), 0:6 Šego (51.), 0:7 Šego (64.), 0:8 Palaversa (65.), 0:9 Ivanovski (90.).

ORKAN: Ordulj, Tokić, Mandurić, Dragošević, Baraban, Batinović, L. Jurić, N. Klarić, Ivanišević, D. Klarić, Predojević.Igrali su još: Bajamić, Kraljević, N. Tokić, Šarić, Marčić, Voloder, Martinović, Mlinar, I. Bradarić, Zemunik, Vuknić, Pavić.

HAJDUK: Duka, Juranović, Ismajli, Mikulić, Fomitschow, Radošević, Caktaš, T. Bašić, Tudor, Gyurcso, Delić. Drugo poluvrijeme: Ljubić, Šehić, Nižić, Lopez, Bradarić, Palaversa, Nejašmić, S. Jurić, Kreković, Ivanovski, Šego.

Linker
19. travanj 2024 15:20