REUTERS/Denis Balibouse
EUROPSKA LIGA I LIGA PRVAKA

HAJDUK SAZNAO IMENA ŠEST POTENCIJALNIH PROTIVNIKA U LOVU NA EUROPSKU LIGU Splićani izbjegli dvije 'mine': Evo tko prijeti Bijelima!

Piše: HinaObjavljeno: 17. lipanj 2019. 21:32

U utorak će u sjedištu Europskog nogometnog saveza (UEFA) u Nyonu biti održan ždrijeb 1. kola kvalifikacija za Ligu prvaka, u kojem neće biti hrvatskih predstavnika, te za 1. kolo Europske lige, u kojem će se natjecati splitski Hajduk.

Splićani će biti među 47 nositelja od 94 kluba koliko ih se očekuje u 1. kolu kvalifikacija. Utakmice 1. kola kvalifikacija za Europsku ligu na rasporedu su 11. i 18. srpnja. Hajduk je zbog statusa nositelja izbjegao protivnike poput CSKA Sofije i legeije koje su slovile za najteže iz Grupe 2 u koju je Hajduk smješten, a mogući suparnici bit će mu Flora (EST), Torpedo Kutaisi (GEO), Sant Julià (AND) ili Europa (GIB), Titograd (MNE) i Gzira United (MLT).

U srijedu će u Nyonu biti ždrijeb 2. kola kvalifikacija u oba natjecanja, kad će suparnike doznati hrvatski prvak Dinamo i Osijek te Hajduk u slučaju uspješnog nastupa u 1. kolu, a sve tri momčadi će biti u statusu nositelja.

Zagrepčani će svoje prve europske ispite u novoj sezoni imati u terminima 23. i 24. srpnja, odnosno 30. i 31. srpnja, kad su na rasporedu uzvratni dvoboji.

Drugo kvalifikacijsko kolo Europske lige na rasporedu je 25. srpnja i 1. kolovoza.

U utorak će ždrijeb za 1. kolo kvalifikacija Lige prvaka započeti u 14.30 sati, dok će ždrijeb za Europsku ligu biti od 15.30 sati. U srijedu je termin ždrijeba za Ligu prvaka od 13 sati, a za Europsku ligu od 14 sati.

Linker
19. travanj 2024 09:53