Tom Dubravec/Cropix
JAKA KONKURENCIJA

HAJDUK SE PRIJE GODINU DANA POHVALIO DOVOĐENJEM DINAMOVCA, A SADA I ON ODLAZI S POLJUDA Burić otpisao čak pet igrača splitskoga kluba

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 24. kolovoz 2019. 19:26

Nakon Burićevog dolaska sve su bliže neke posudbe igrača Hajduka koji su u potrazi za što većom minutažom, koju na Poljudu trenutno ne mogu dobiti. Napadač Ivan Delić na korak je od odlaska u Varaždin, dogovor se čini izvjesnim i pri samom je kraju.

Varaždinu bi Delić mogao pomoći i imati ondje značajniju minutažu jer je prerastao drugu momčad Hajduka, u kojoj je u 42 nastupa u Drugoj ligi zabio 16 golova, a još mu nedostaje iskustva za prvi sastav, za koji ma 14 utakmica u Prvoj HNL, pa se Varaždin čini dobrom stepenicom u njegovu razvoju.

Blizu odlaska je i Dario Špikić, on bi, zapravo, mogao privremeno kući, jer za njega se zanima Gorica, pa tako mladi krilni napadač može pronaći prostor za razvijanje jer smatra da je dosegnuo razinu za Prvu HNL, u kojoj je još prošle sezone jednom nastupio kod trenera Oreščanina. Podsjetimo kako je Špikić u Hajduk dođao iz Dinamove omladinske škole.

Za Emira Sahitija, koji je također osjetio igranje u prvoj momčadi, ima interesa iz Slavena Belupa, ali to još nije tako blizu konačnog dogovora kao recimo Delićeva posudba. Ostaje još Francesco Tahiraj, koji bi isto mogao na posudbu, ali također i kapitalac Adam Gyurcso, čiji bi se status trebao riješiti tijekom idućega tjedna.

Gyurcso je prvotimac koji nije u Burićevim planovima, a Hajduk se nada da bi na njemu mogao zaraditi barem koliko je uložio, a ako se ne bi išlo na opciju transfera, odnosno prodaje, bila bi to onda posudba na godinu dana s opcijom otkupa ugovora. Gyurcso je za Hajduk nastupio 55 puta, ima 12 golova i 14 asistencija.

Linker
15. travanj 2024 20:24