Split, 240817.
Stadion Poljud.
Uzvratna nogometna utakmica doigravanja za UEFA europa Ligu izmedju HNK Hajduk i Everton FC .
Na fotografiji: Borja Lopez i Rooney.
Foto: Vojko Basic / CROPIX
Vojko Basic / Hanza Media / CROPIX

Borja Lopez

LOPEZ ZA SLOBODNU

HAJDUKOVO POJAČANJE IZ ŠPANJOLSKE SAŽELO DOJMOVE NAKON POLUSEZONE PROVEDENE NA POLJUDU 'To je bio trenutak kojeg se ne želim sjećati'

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 14.01.2018. u 09:09

 • Borja Lopez, Hajdukov stoper iz Španjolske, stigao je ljetos iz Barcelone kao ekstra-pojačanje. U početku je bio odličan, kasnije ne toliko dobar, prošao je amplitude uspona i pada.

  – Znam da mogu i moram bolje. Nije bilo loše kad sve sagledam, dobro sam počeo... Ali nije to mojih sto posto. Nisam sasvim zadovoljan. S novom sezonom, nakon što sam se sasvim adaptirao, bit će svakako boljih utakmica – priča nam Borja, u pauzi između dvaju treninga na Poljudu.

  Je li bio problem što ste utrčali usred sezone iz Barcelone, na pripreme na Pohorje? Bez odmora...

  – Bila je teška sezona, bez prekida, zahtjevna, duga...

  Kako gledate na vaših sedam mjeseci u Hajduku?

  – Dolazak u Hajduk za mene je pun pogodak. I nadam se da ću dugo ostati ovdje (ima ugovor do 2020. godine, op. a.). Pamti se silna emocija na europskim utakmicama, izuzetan doživljaj s Evertonom... U prvenstvu je bilo slabijih trenutaka. Ali, dobra smo ekipa i nadam se dobrom proljeću. Onako kao što smo jesen silovito završili. S trenerom Kopićem. I da probamo svakako osvojiti kup. Što se tiče grada, mogu vam reći da sam se baš zaljubio u Split, baš mi odgovara taj vaš ambijent.

  Carrillo je platio odlaskom, vaš zemljak?

  – Joan Carrillo je sigurno dobar trener, čuli smo se i za Božić, zaželjeli sve najbolje, ja njemu u novom klubu Wisli iz Krakowa. Nakon Evertona dogodio se pad. Toliko smo dali za prolaz u Europu... Sad s novim trenerom Kopićem pokazujemo novu perspektivu i popravak.

  Ako se proda Nižić, ostajete vi kao zapovjednik obrane?

  – Mislite da ide? Ja ne znam o tome... Imam dobre suigrače. Tu je sad i Carbonieri, oporavlja se. Mislim da će obrana svakako biti dobra.

  Koja vam je najbolja utakmica?

  – Protiv Evertona! Želim uvijek tako igrati. A najlošija? Rudeš je bio trenutak kojeg se ne želim sjećati. Želim misliti na atmosferu protiv Brondbyja, Evertona, Dinama, to nas vuče naprijed.

  OVDJE PROČITAJTE ČITAVI INTERVJU!

  Iz drugih medija