Tom Dubravec/Cropix
ODLIČNO SU SE SNAŠLI

HIT PRVENSTVA MARŠIRA NA HRVATSKI POGON OTPISANIH HAJDUKOVACA Na Poljudu nisu dobili pravu priliku, a sada predvode najveće iznenađenje lige!

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 22. kolovoz 2019. 20:24

Pogon iz Szczecina iznenađujuće nakon dva kola dijeli prvo mjesto sa Slaskom nakon pet odigranih kola u poljskoj Ekstraklasi. Za klub iz Szczecina se sa sigurnošću može utvrditi da ide na pogon dvojice nekadašnjih igrača Hajduka. Na vratima sjajno brani Dante Stipica koji je u pet susreta samo jednom loptu vadio iz mreže, zabio mu je jedino mladi hrvatski reprezentativac Sandro Kulenović iz Legije, ali je Pogon u toj utakmici radovao jer je dobio s 2:1. Osim pobjede nad Legijom, dobili su još Arku, Wislu i Koronu, a jedini remi ostvarili su kod aktualnoga prvaka Piasta.

Stipica, koji je ovo ljeto u Pogon stigao iz sofijskoga CSKA kao slobodan igrač u životnoj je formi, njegove intervencije vrte se po poljskim kanalima i društvenim mrežama, a dva puta je uvršten u momčad kola Ekstraklase, a izabran je za igrača mjeseca u Pogonu. Poljskim mediji ističu ga kao važnu kariku, jer je svojim intervencijama zaslužan za dosta ovosezonskih bodova.

Zvonimir Kožulj je pak samo nastavio odličnu formu iz prošle sezone u kojoj je imao devet golova i devet asistencija. Ove sezone izabran je za igrača mjeseca srpnja u Poljskoj, a u pet kola ima dva gola i jednu asistenciju. Opušten je u igri, puca iz svih pozicija, izvodi prekide, no to zasad nije bilo dovoljno za poziv Roberta Prosinečkoga u nacionalnu selekciju Bosne i Hercegovine. Uglavnom, Pogon je osvježenje poljske lige, a nemaju neki imperativ, no isto se nadaju da bi sljedeće sezone mogli izboriti nastup u europskom natjecanju.

Kožulj je u Poljsku stigao prošlog ljeta iz Hajduka, a Pogon ga je platio 300 tisuća eura. Hajduk je na njemu tako zaradio 100 tisuća eura, jer su ga Širokom platili 200 tisuća, ali Transfermarkt sada Kožulja procjenjuje na 1,25 milijuna eura. Stipicu je, pak, splitski klub besplatno pustio u CSKA, a i Pogon ga je pustio bez odštete. Sada mu je vrijednost 600 tisuća eura.

Linker
24. travanj 2024 11:50