Matthew Ashton/Getty Images / Matthew Ashton Getty Images
NOVO IME NA KLUPI

'AKO SU OVDJE IGRALI LUKA MODRIĆ I EDUARDO DA SILVA NE ZNAM ZAŠTO BI MENI BILO ISPOD ČASTI DOĆI' Bivši dinamovac u novom trenerskom izazovu

Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 08. siječanj 2020. 23:45

Samir Toplak nakon pet i pol godina provedenih u Zaprešiću dolaskom novih ljudi u klub morao je odstupiti s klupe Diva iz predgrađa, a na njegovo mjesto stigao je Nikšićanin Željko Petrović (54).

Poštivanje obveza

U igračkoj karijeri bivši igrač Dinama Petrović isticao se velikom borbenošću i pobjedničkim gardom, a to je ono što će svakako biti potrebno zaprešićkom sastavu u mjesecima koji slijede. Petrović iza sebe ima realno vrlo zanimljiv trenerski put. Iako je u većini zemalja radio kao pomoćni trener, jasno je da onaj tko je radio u Nizozemskoj, Portugalu, Njemačkoj, Bugarskoj i Engleskoj zna ili bi trebao nešto znati kada je trenerski posao u pitanju.

Novi kormilar zaprešićkog broda tek se treba upoznati s igračkim kadrom u kojemu će sasvim sigurno biti promjena, bolnih i onih manje bolnih, jer iako je pratio hrvatsku ligu, Petrović tek treba vidjeti pravo stanje stvari u svom novom klubu.

Crnogorski je stručnjak, primjerice, bio u Sunderlandu kada se engleski klub svojedobno na čudesan način spasio ispadanja iz lige, što su uspoređivali s naslovom prvaka koji je osvojio Leicester.

- Nisam ovamo došao da bih zaradio, niti sam postavljao nikakve posebne uvjete. Došao sam pomoći i da kao trener podignem Inter na višu razinu kvalitete. Moram se zahvaliti svom prethodniku Samiru Toplaku koji je dugo godina u klubu radio odličan posao, uvijek može doći i bit će rado viđen gost jer on u povijesti Intera zauzima važno mjesto.

Na prvi pogled ipak je donekle iznenađenje što se Petrović nakon treniranja u spomenutim elitnim destinacijama odlučio za dolazak u Zaprešić.

- Ako su u ovom klubu igrali Luka Modrić, Eduardo da Silva ili Vedran Ćorluka, onda ne vidim apsolutno ni jedan razloga da bi meni kao treneru bilo ispod časti raditi i doći u Zaprešić. Ovo je takva vrsta posla da se ništa ne može garantirati, možda će i meni netko u lipnju reći da to nije to i da nisam ispunio očekivanja, ali da ne vjerujem u uspjeh ne bi ni dolazio ovamo.

Slijede i očekivane promjene u igračkom kadru.

- Prvo treba ispoštovati obveze kluba prema onima na koje više ne računamo, to je jedini ispravan put. Nakon toga možemo govoriti o novim igračima kojih će sigurno biti. Tek se moram upoznati s igračkim kadrom na treninzima, a Serderova poznajem od prije. Nemamo puno vremena jer je drugi dio prvenstva već pred vratima. Kratkoročni osnovni cilj je da osiguramo ostanak, a nakon toga možemo praviti veće planove. Po stilu sam nekako najbliži Dicku Advocaatu - istaknuo je Petrović.

Odluka o Andriću

Povratak napadača Komnena Andrića jedno je od najvažnijih pitanja kada je igrački kadar Intera u pitanju

- Mi Andrića želimo opet u svojim redovima, ali on je igrač Dinama i ne odlučujemo o njegovom dolasku - istaknuo je direktor kluba Branko Laljak.

Linker
01. svibanj 2024 11:53