Ronald Gorsic / CROPIX
OTPISANI GAMBIJAC

Alieu Darbo: 'Zoki Mamić je zmija, igraju mu samo oni koji se trebaju prodati'

Stalno lažu, nisam dobio plaću četiri mjeseca - pojadao nam se Alieu Darbo
Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 14. prosinac 2013. 22:12

Česte promjene trenera, nedisciplina u igri te svlačionica koja ne sluša trenera... To su razlozi koje je Zoran Mamić naveo za lošu europsku jesen Dinama! Namjerno ili ne, Mamić mlađi prešutio je sportsku politiku, sektor u kojem on ima glavnu rolu...

Najbizarnija priča ove jeseni je Alieu Darbo. Gambijac sa švedskom putovnicom stigao je iz Wigana iako je glasnogovornik engleskog kluba tvrdio da Darbo nikada nije potpisao za njihov klub. Kako bilo, početkom kolovoza je s Dinamom potpisao na tri godine.

Ugovor je nedavno raskinut bez da je Darbo odigrao jednu sekundu. Više nego u svlačionici bio je u ambulanti. Bio je na rehabilitaciji u Puli, a na kraju je inzistirao na raskidu jer mu Dinamo nije htio platiti 40 tisuća eura.

‘Pitaj Zokija je’l igram’

- Jel' možeš pitati Zokija kada ću zaigrati, iznenadio nas je porukom na Facebooku krajem rujna Darbo. U nastavku nam se pohvalio kako se oporavio, da trenira bolje nego ikad i da čeka priliku. Rekao je da živi u 'Villa Tina' na Bukovcu odakle s Addyjem ide na treninge.

Idućih tjedana Darbo se javljao uoči svake utakmice s istim pitanjem: 'Jel' me Zoki spomenuo kao kandidata za nastup'. Nakon nekog vremena uzbuđenje zbog debija u dresu Dinama zamijenila je ogorčenost.

- Prekinut ću ugovor. Oni lažu. Zoran je velika zmija, a u Dinamu ne igraju najbolji već oni koji se trebaju prodati. Nisam dobio plaću četiri mjeseca, pojadao nam se Darbo. Bio je ljut na Zorana Mamića i njegova asistenta Marka Vukelića s kojim je komunicirao. Iako, kako smo saznali iz kuloara, upravo je Vukelić pravodobnom reakcijom možda i spasio karijeru Darba nakon što ga je odveo u bolnicu. To, naravno, Gambijac nije spomenuo... Nakon što je nekoliko dana pričekao, Darbo se ponovno oglasio porukom u kojoj tvrdi kako će tužiti Dinamo Uefi zbog duga od 40 tisuća eura.

- Lažu me svaki dan. Sutra ćemo platiti, sutra ćemo platiti - napisao je Darbo, koji je o raskidu ugovora s Dinamom saznao od novinara. Naime, kada smo mu javili da je u službenom glasniku HNS-a objavljeno kako je Dinamo raskinuo ugovor s njim, Darbo je ostao iznenađen.

Ružan razlaz

- Očekujem da mi to javi netko iz kluba, a ne novinar, rezimirao je Darbo koji je potom ušao u nove probleme. Naime, unatoč raskidu ugovora žalio se da mu Dinamo ne želi dati papire jer im se pohvalio prijateljstvom s novinarom.

- Ne žele mi dati papire jer znaju da ću sve ispričati u medijima. Angažirao sam odvjetnika, napisao je Darbo u jednoj od zadnjih poruka koju nam je poslao. U onoj posljednjoj je ponudio razgovor u kojem je namjeravao razotkriti cijeli misterij, ali je odustao. Darbo se u međuvremenu vratio u Švedsku i tvrdi da ima ponudu Club Bruggea. I više nismo prijatelji na Facebooku...

Linker
19. travanj 2024 06:55