NAJMLAĐE POJAČANJE

Amerikanac na internetu doznao da je Dinamova škola uz Portovu najbolja u Europi

Dinamo je doveo najmlađeg mladog igrača u svojoj povijesti. Radi se o Vincentu Bordenu (12), Amerikancu iz države New York! Klinca smatraju 'wunderkindom’. A nije Hrvat...
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 23. veljača 2011. 10:07

Dinamo je doveo najmlađeg mladog igrača u svojoj povijesti. Radi se o Vincentu Bordenu (12), Amerikancu iz države New York! Klinca smatraju 'wunderkindom’, svi su u modrome klubu oduševljeni onim što je pokazao kad se pojavio na travnjaku.

- Zapravo, ostali smo u šoku. Vincent je doputovao iz SAD-e sa svojim roditeljima i skrbnikom, te kazao kako želi da ga isprobamo. Mi smo to napravili, a struka u nogometnoj školi odlučila je da ga zadržimo jer se radi o zaista perspektivnom nogometašu - kazao je direktor škole Romeo Jozak.

Vincent, američko čudo od djeteta, priključeno je selekciji koju vodi trener Sead Halilović, a koja se smatra jednom od najpotentnijih selekcija u Maksimiru.

- U Dinamo nisam došao slučajno. Želim postati profesionalni nogometaš, u SAD-u su mi kazali da sam iznimno talentiran, mnogo više od ostale djece, te da bi bilo dobro da već sad odem u Europu. To su znali i moji roditelji, dugo smo razgovarali, te su me konačno pustili - kazao nam je mali Vincent.

Ali zašto baš u Dinamo?

- Nemam baš nikakve veze s Hrvatskom, niti imam bilo kakve hrvatske korijene. Moram priznati, za Hrvatsku sam čuo samo kroz nogomet, jer sam pratio sve što se događa u nogometu. Moji roditelji su 'kopali’ po internetu, te se konzultirali s nekim nogometnim trenerima koji rade u SAD-u. Saznali su da je Dinamova škola uz onu portugalskog Porta najbolja u Europi. Pa smo mi tako izabrali Dinamo i krenuli u nepoznato - ispričao je svoju priču mlađahni i simpatični Vincent. Roditelji su mu se vratili u SAD, ali je on u Zagrebu ostao s prijateljem obitelji, također Amerikancem koji će skrbiti o njemu.

- Sad upravo rješavamo upis u školu, pohađat će hrvatsku školu. Pokazao je da će brzo naučiti hrvatski jezik, već sad dosta toga razumije - kazao je Jozak.

Iako se radi o, kako kažu u Dinamu, iznimno talentiranom mladom nogometašu, i iako je zadovoljio sve visoke kriterije škole, ipak se ne može kazati hoće li u budućnosti postati nova velika modra zvijezda. Put je dalek...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 19:42