Bruno Konjevic / CROPIX
PORTAGA ZA TRENEROM

Amerikanci se nasmijali na spomen Štimca: 'On nije u trenutnim niti u budućim planovima Istre'

Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 06. listopad 2015. 00:27

U ponedjeljak je odlukom Upravnog odbora Istre 1961 smijenjen trener Igor Pamić. Nakon četiri i pol godine rada u pulskom prvoligašu odlazi najdugovječniji trener u jednom mandatu HNL-a! To je i u službenom priopćenju odaslano iz ureda Michaela Glovera, izvršnog direktora i jednog od suvlasnika Istra 1961.

- Trener Pamić je u ponedjeljak u 15.30 sati obaviješten kako je klub s njim raskinuo ugovor. Robert Rubčić je preuzeo odgovornost glavnog trenera do daljnjega, a istodobno će klub započeti potragu za trenerom u državi i inozemstvu. Dok se ne pronađe odgovarajuća zamjena, uvjeren sam da će Rubčić ostvariti naše ciljeve i da će momčad pokazati izvedbu na terenu koje mi, kao i svi naši navijači, očekujemo - naveo je Glover o temi koja se već duže vremena nazirala u ovakvom epilogu, obzirom na lošu relaciju Uprave i trenera.

Odmah nakon smjene počele su špekulacije o mogućem nasljedniku, a kao jedan od tih spominjao se i bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, Igor Štimac.

Bivši izbornik izjavio je u Splitu da ga je kontaktiralo Uprava Istre 1961. Je li to točno?

- Decidirano tvrdim kako nitko iz redova NK Istre 1961 nije kontaktirao Igora Štimca u moje ime ili bazirajući se na mojim instrukcijama. Ukoliko je došlo do razgovora između Štimca i bilo koga iz našeg kluba, onda se to isključivo radilo o slučajnom ili privatnom razgovoru s gospodinom Štimcem. Njega nismo uzeli u obzir kao novog trenera, niti je u trenutnim niti u budućim planovima NK Istre 1961 iako je odličan trener - kaže Glover.

Linker
23. travanj 2024 01:25