POVRATNIK IZ S. ARABIJE

Anas na Kantridi: 'Rijeka je bila prva opcija, ovo je najsretniji dan u mojoj karijeri’

Piše: Daniel VukušićObjavljeno: 24. svibanj 2013. 17:58

Rijetko kada više novinara i snimatelja, rijetko kada kraća press konferencija. I nije za čuditi se. Još je jučer objavljeno da je dogovor između Anasa Sharbinija i HNK Rijeka postignut, a ugovor će biti potpisan dan kasnije. To je bila vijest, utoliko zvučnija jer se radilo o obratu (početkom tjedna obje su strane izjavile kako je priča propala).

Današnja presica sazvana je kako bi se - “predstavilo” mlađeg Sharbinija. Pa je bila petominutna jer ako nekoga od riječkih nogometaša i riječka i hrvatska javnost poznaju onda je to Anas. Kratki uvod sportskog direktora Srećka Juričića i dva-tri protokolarna pitanja samom Sharbiniju. Najvažnije je već poznato: Anas je opet Rijekin igrač! Ugovor na dvije sezone s opcijom produženja na još jednu godinu.

- Upravo smo potpisali “dva plus jedan” ugovor. Prezadovoljan sam što smo doveli ovako kvalitetnog nogometaša i čovjeka koji voli svoj klub, svoju Rijeku. Još jedan korak u stvaranju jače Rijeke - kratko je rekao Juričić.

Anas je bio mrvicu pričljiviji. I emotivniji.

- Povratak na Kantridu... Najsretniji dan u mojoj karijeri. Da, bilo je ponuda, ne samo iz Italije nego i niz drugih zemalja, ali još od zime ističem i pri tome sam ostao: Rijeka je bila i ostala prva opcija, najveća želja. Ovdje sam odrastao, ovdje sam bio najsretniji, ovdje sam igrao svoj (zasad!) najbolji nogomet - pričao je Sharbini.

- Nije presudio novac nego obostrana želja za ponovnom suradnjom, a ja ne mogu dočekati da počnem trenirati i igrati za Rijeku. Ne, još nisam razgovarao s trenerom Kekom, ali sam jako dobro upoznat s njegovim zahtjevima i kriterijima. Fizički sam u savršenoj formi, natjecateljska će doći već kroz dvije-tri pripremne utakmice.

Linker
16. travanj 2024 22:58