Goran Šebelić/CROPIX
BIJEG IZ MAKSIMIRA

Andrej Kramarić: 'Sve je dogovoreno, idemo u Rijeku! Dinamo? Razočaran sam'

Scenarij o karijeri centarfora iz Šubićeve napisan je u agenciji koja kontrolira 99 posto Dinamovih igrača i u kojoj nema kruha za one koji ne žele u "mlin"
Piše: Tomislav ŽidakObjavljeno: 28. kolovoz 2013. 22:42

Dok se Dinamo u Beču borio za Ligu prvaka, iz Zagreba je prema Gorskom kotaru odlazio “plavi devet”! Andrej Kramarić, pompozno najavljen kao nasljednik Zambate, Šukera i Da Silve, nije uspio u Maksimiru, i u Fužinama, na hacijendi predsjednika Rijeke Damira Miškovića, dogovarao je transfer . Posao će biti zgotovljen do kraja tjedna, Dinamo se, nakon Tomečaka, odrekao i Kramarića. Razlog?

Nije bio u agenciji

Nije u pitanju taština Zorana Mamića niti nervozni Kramarićev ispad nakon utakmice u Koprivnici, razlog je što igrači koji nisu u agenciji, jednostavno nemaju perspektive. Nije je imao Tomečak, nije je bilo ni za Kramarića!

Plava devetka je u Dinamu posebni dres! Otkako je taj dres nosio Jerković, Dinamov navijač je slab na devetku. Kramarić je u Lokomotivi potvrdio da je plava devetka dobila pravog vlasnika, 23 gola u jednoj sezoni, pet jedanaesteraca napravljenih na njemu i 10 asistencija, bili su dobra preporuka. Od trenera je proglašen najboljim napadačem, od kapetana drugim najboljim igračem HNL-a, izabran je u momčad sezone, Kramarić je postao top priča. I Zdravko Mamić je podigao rampu za inozemne kupce, odšteta se popela na 3,500.000 eura. A tražila ga je Borussia Dortmund, moskovski Spartak, Dinamo iz Kijeva, Zenit. Kontakt s Kramarićem tražili su i Prosinečki i Bilić, ali, Kramarić se nadao velikoj jeseni u Dinamovom dresu. Međutim, kada se javio, glas mu je imao komorni prizvuk:

- Duboko sam razočaran, očito mi Dinamo nije suđen! Emocije se još nisu stišale, eto, upravo sam odradio zadnji trening u Zagrebu. Odlazim u Rijeku, sve je dogovoreno, gotovo je.

Kramariću su i Krznar i Zoran Mamić obećali da će mu dati određenu minutažu u Koprivnici. Kada je shvatio da se obećanih 99 posto izgleda pretvorilo u nulu, puknuo je, burno je reagirao i bio je to dobar povod da postane - bivši! Bez obzira što mu je Krznar obećavao: “Pripremamo te za Beč”, Kramarić je znao da ga lažu. Sjetio se prve utakmice protiv Austrije, kada nije bio ni na klupi, poslali su ga kući, a on je, otišao na Sljeme i nije gledao utakmicu. Bolje, jedan ožiljak manje...

Klub za neposlušne

Scenarij o karijeri centarfora iz Šubićeve ulice napisan je puno prije, napisan je u agenciji koja kontrolira 99 posto Dinamovih igrača i u kojoj nema kruha za one koji ne žele u “mlin”. I sasvim su nevažni statistika, golovi i asistencije, nevažno je i što je Kramarić bio top-priča, važno je da će nesuđeni plavi devet biti centarfor Rijeke, Dinamovo odlagalište za neposlušne, iza čijih leđa ne stoji niti jedna od dvije agencije koje Dinamo opskrbljuju igračima!

Linker
19. travanj 2024 15:18