HNL

Andrej Kramarić: 'Sve je dogovoreno, idemo u Rijeku! Dinamo? Razočaran sam'

AUTOR:
 • Tomislav Židak

 • OBJAVLJENO:
 • 28.08.2013. u 20:42

 • Scenarij o karijeri centarfora iz Šubićeve napisan je u agenciji koja kontrolira 99 posto Dinamovih igrača i u kojoj nema kruha za one koji ne žele u "mlin"

  Dok se Dinamo u Beču borio za Ligu prvaka, iz Zagreba je prema Gorskom kotaru odlazio “plavi devet”! Andrej Kramarić, pompozno najavljen kao nasljednik Zambate, Šukera i Da Silve, nije uspio u Maksimiru, i u Fužinama, na hacijendi predsjednika Rijeke Damira Miškovića, dogovarao je transfer . Posao će biti zgotovljen do kraja tjedna, Dinamo se, nakon Tomečaka, odrekao i Kramarića. Razlog?

  Nije bio u agenciji

  Nije u pitanju taština Zorana Mamića niti nervozni Kramarićev ispad nakon utakmice u Koprivnici, razlog je što igrači koji nisu u agenciji, jednostavno nemaju perspektive. Nije je imao Tomečak, nije je bilo ni za Kramarića!

  Plava devetka je u Dinamu posebni dres! Otkako je taj dres nosio Jerković, Dinamov navijač je slab na devetku. Kramarić je u Lokomotivi potvrdio da je plava devetka dobila pravog vlasnika, 23 gola u jednoj sezoni, pet jedanaesteraca napravljenih na njemu i 10 asistencija, bili su dobra preporuka. Od trenera je proglašen najboljim napadačem, od kapetana drugim najboljim igračem HNL-a, izabran je u momčad sezone, Kramarić je postao top priča. I Zdravko Mamić je podigao rampu za inozemne kupce, odšteta se popela na 3,500.000 eura. A tražila ga je Borussia Dortmund, moskovski Spartak, Dinamo iz Kijeva, Zenit. Kontakt s Kramarićem tražili su i Prosinečki i Bilić, ali, Kramarić se nadao velikoj jeseni u Dinamovom dresu. Međutim, kada se javio, glas mu je imao komorni prizvuk:

  - Duboko sam razočaran, očito mi Dinamo nije suđen! Emocije se još nisu stišale, eto, upravo sam odradio zadnji trening u Zagrebu. Odlazim u Rijeku, sve je dogovoreno, gotovo je.

  Kramariću su i Krznar i Zoran Mamić obećali da će mu dati određenu minutažu u Koprivnici. Kada je shvatio da se obećanih 99 posto izgleda pretvorilo u nulu, puknuo je, burno je reagirao i bio je to dobar povod da postane - bivši! Bez obzira što mu je Krznar obećavao: “Pripremamo te za Beč”, Kramarić je znao da ga lažu. Sjetio se prve utakmice protiv Austrije, kada nije bio ni na klupi, poslali su ga kući, a on je, otišao na Sljeme i nije gledao utakmicu. Bolje, jedan ožiljak manje...

  Klub za neposlušne

  Scenarij o karijeri centarfora iz Šubićeve ulice napisan je puno prije, napisan je u agenciji koja kontrolira 99 posto Dinamovih igrača i u kojoj nema kruha za one koji ne žele u “mlin”. I sasvim su nevažni statistika, golovi i asistencije, nevažno je i što je Kramarić bio top-priča, važno je da će nesuđeni plavi devet biti centarfor Rijeke, Dinamovo odlagalište za neposlušne, iza čijih leđa ne stoji niti jedna od dvije agencije koje Dinamo opskrbljuju igračima!