Drago Sopta / Cropix
GOSPODA SE NAJAVILA

Arsenal došao po Kovačića, Dinamo našao novo čudo od djeteta - Miralema Ramića

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. listopad 2010. 18:59

O velikom talentu Modrih Mateu Kovačiću već ste dosta mogli pročitati proteklih mjeseci. Dinamov 'wunderkind’ već trenira s prvom momčadi Vahida Halilhodžića, a nema stručnjaka koji mu ne predviđa veliku karijeru. Za Dinamo je vezan profesionalnim ugovorom, ali to ne znači da ga stalno ne prate skauti velikih europskih klubova. Na utakmicama Dinamovih kadeta protiv Cibalije i Zagreba, Kovačića su gledali glavni skaut Arsenala Steve Rowley, te njegov suradnik Boby Bennet. Nisu došli tajno, najavili su se maksimirskom klubu.

- Nakon utakmica nisu željeli komentirati igru Matea Kovačića, što je logično, ali je glavni skaut Topnika kazao kako se ne sjeća da je vidio kompaktniju, kvalitetniju i zreliju momčad na razini Europe od naših kadeta - pohvalio se direktor nogometne škole Dinama Romeo Jozak te dodao:

- Za našu braću Leko već se prije dvije godine zanimao West Ham, ima zanimanja za Domagoja Pavičića, Marka Alvira i Krunu Ivančića. Ali, svi su oni čvrsto Dinamovi igrači. Ivančića je prošlog ljeta želio dovesti milanski Inter, ali smo ga uspjeli sačuvati u posljednji trenutak.

To su inače kadeti 1994. godište koje vodi trener Jozo Bandić, a koji su u srijedu usred Splita svladali Hajduk sa 4:0. Nakon povratka u Zagreb pobjeda je proslavljena u maksimirskom restoranu Texas Pub. Direktor Jozak pozvao je stručni stožer i mlade nogometaše, kadete i juniore na večeru. Kad se pobijedi Hajduk, u bilo kojoj kategoriji, zgodno je slaviti.

Miralem Ramić (11), “stroj za golove” iz Kalesije u BiH, još je premlad da bi preselio u Zagreb i pohađao Dinamovu školu, no Modri ga zovu na turnire njegovog uzrasta. Primjerice, u Makarskoj je bio najbolji strijelac sa 16 pogodaka. Miralem ima romske krvi, a hvalospjevi o njegovu talentu stižu sa svih strana (Zlatko Vujović, Mirza Varešanović, Igor Gabrijelić...). Otkrio ga je Sulejman Sinanović, a još jedan sugrađanin, imenjak Miralem Pjanić, preporučuje mu da ode u Metz. Mali bi radije u Maksimir, zbog blizine i istog jezika...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 14:03