Foto: Damir Krajac / CROPIX
OPREZAN U NAJAVI

AS MODRIH PROŠAO JE POLA PLANETA, A U DINAMU ĆE OSVOJITI PRVI NASLOV 'Da, bit će mi to prvi trofej...ali ne treba istrčavati'

Uoči utakmice 29. kola Prve HNL i gostovanja u Puli Dinamov igrač Mislav Oršić bio je oprezan u svojim izjavama
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 13. travanj 2019. 15:31

Mislav Oršić definitivno je jedan od simbola ove Dinamove momčadi, jedan od onih koji su “ustali s tla” i dotaknuli zvijezde. I, eto, Oršić će, nakon što je prošao pola planeta, od Zaprešića do Kine i Koreje, u Dinamu će ove sezone osvojiti prvi naslov prvaka. Dobro, može uzeti i Kup, ali prvenstvo će ipak biti prvi trofej. S obzirom na to da je već praktički i arhivirano.

- Da, bit će mi to prvi trofej, pod uvjetom da se dogodi. Znate, nikada ne treba istrčavati... Činjenica je da imamo lijepu prednost i da je rasplet izvjestan, ali ajmo pričekati dok to doista tako i bude. Onda ćemo podvući crtu i pričati o dojmovima iz sezone - ne želi Oršić pasti u euforiju, niti razmišlja da bi već danas i zadnja matematika mogla izgubiti bitku.

- Ne razmišljam na taj način, jer sam svjestan kako ne ovisi sve o našem rezultatu. Ako mi dobijemo u Puli, trebali bismo čekati rasplet utakmice Rijeke i Intera da matematika odigra svoje. No, bez obzira na to, mi moramo pružiti maksimum, biti ozbiljni na svakoj utakmici do kraja prvenstva jer je to jedini ispravan put.

Zagreb, 210219.
Stadion Maksimir.
Utakmica 1/16 finala UEFA Europa lige izmedju GNK Dinamo Zagreb i FC Viktoria Plzen. 
Na fotografiji: Mislav Orsic slavlje.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX

Brzo smo se dignuli

Igrao je uspješno u Interu, nešto manje uspješno u Rijeci, kakvu utakmicu očekuje na Rujevici, može li Toplakova momčad iznenaditi?

- Inter je momčad koja može dobiti svakoga u ligi, ali i od svakoga izgubiti. Očito je kako na Rujevici domaćin igra dobro i da će biti teško, ali ne bih se previše zamarao time. Bitnija mi je naša utakmica u Puli.

Dinamo je nakon Europe ostao samo na domaćoj fronti, doduše, na dvije fronte. Pobjede su stalne, ali je li ipak došlo do pražnjenja, do pada forme, onog zanosa?

- Teško da ćete pronaći momčad koja uhvati formu u ljetnim mjesecima i drži je do kraja sezone. Svi imaju određene oscilacije, neki veće, neki manje, ali ih imaju. Mi smo imali određeno pražnjenje nakon Lisabona, ali više u emocionalnom smislu. Živjeli smo skoro osam mjeseci u posebnom zanosu i logično je da ispadanje iz Europe ostavi traga. Na svu sreću, brzo smo se digli i nastavili nizati dobre igre u prvenstvu.

Damir Krajac / CROPIX
CROPIX

Kakva su očekivanja do kraja sezone? Trener traži puni angažman u svakoj utakmici, ali je li to baš uvijek lako kad su ciljevi u ligi zapravo ispunjeni?

- Mi smo svi profesionalci koji imaju jako dobre uvjete i nema tu ulaska s pola gasa u utakmicu samo zato jer su ciljevi ispunjeni. Ako nam to treba za motivaciju, ajmo pronaći neke druge ciljeve. Idemo se boriti za što bolje startne pozicije uoči priprema i borbe za mjesto u momčadi. Svaki od nas mora pronaći svoj neki osobni cilj.

Koji su to dodatni ciljevi za ovu momčad, možda srušiti klupske povijesne rekorde, ne primiti do kraja gol kako je poželio Dilaver...?

- Svatko od nas ima svoje stvari za koje se bori, svoje putove kako da dođe do cilja. Mislim da smo u ovoj sezoni pokazali da sjajno djelujemo u grupi i zato smo neke utakmice izvukli na to zajedništvo. Ne treba nam nitko reći: “Dečki, pobijedite sve do kraja!” To ionako svi želimo, to je cilj - zaključio je Oršić, koji bi na Drosini opet mogao biti u udarnoj momčadi.

Rezultati by SofaScore

Linker
24. travanj 2024 22:15