Ronald Goršić/ CROPIX
CARLSBERG NOVI SPONZOR

Balakov zna prvih 11: Stranci 'drže' obranu, Vejić najveći dobitnik, Sarić gubitnik

Treninzi i utakmice tijekom priprema u Austriji iznjedrile su sljedeću početnu 11-oricu: Subašić - James, Vejić, Inoha, Lima - Tomasov, Andrić, K. Ljubičić, Anas - Vukušić, Vuković
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 12. srpanj 2011. 13:09

Kakav će biti Hajduk ove sezone, što to Bijeli rade na pipremama? Mnogo je pitanja, svi se zanimaju kako izgleda nova momčad internacionalnog karektera. Na dosadašnje utakmice ionako su se samo rijetki uspjeli probiti, a na treninzima su redovni gosti samo novinari i klupsko osoblje.

Nakon dana odmora, u kojem su testirali svoje biciklističke sposobnosti, hajdukovci su jučer prionuli treningu. Balakov je ujutro momčad podijelio u dvije skupine. Sve kao i obično, u Balakova se točno zna gdje koga vidi. Ima prvu momčad i alternativnu ekipu, posloženo sve do najmanjeg detalja. U prvoj su radili starteri i Ahmad kao 12., dok bi povremeno, za centaršuteve i udarce na odbijene lopte, iz druge skupine uzimao Brkljaču, Kukoča i Oremuša. Svakim treningom potvrđuje Balakov za koju se startnu postavu na početku opredijelio. Treninzi i utakmice tijekom priprema u Austriji iznjedrile su sljedeću početnu 11-oricu:

Subašić - James, Vejić, Inoha, Lima - Tomasov, Andrić, K. Ljubičić, Anas - Vukušić, Vuković.

Ima tu mnogo dobitnika, ali najveći je svakako Hrvoje Vejić. Tijekom kupreških priprema radio je s drugom momčadi u Splitu i Stobreču, a onda je iznenada nakon Milićevićeve ozljede postao nepohodan i danas je ponovno u početnom sastavu. Uz Vejića je iz prošlogodišnjeg kadra uzletio Krešo Ljubičić, a novaci James, Inoha, Lima i Vuković opravdali su dovođenje ulaskom u prvu momčad. U drugoj ekipi i jučer su radili igrači koji su od početka boravka u Bad Kleinkircheimu u statusu “izazivača” startne ekipe.

- Moraš ovako stajati kada oni napadaju - govorio je Balakov u čestim zaustavljanjima igre tijekom treninga druge momčadi.

Više je Balakov vremena proveo objašnjavajući situaciju igračima nego su igrali na travnjaku. Drugu momčad sačinjavaju Glumac i Maloča kao stoperski par, Oremuš i Kukoč su bekovi, Brkljača i Trebotić u sredini, Pešić i Tičinović krila, a Lendrić i Sarić napadački tandem. Luštica i Andrijašević su figurirali kao treći tandem veznih. Zamjetno je da još uvijek nije proigrao Sarić, igrač koji je tri godine proveo u Liverpoolu i koji je na Poljudu primljen s velikim očekivanjima. Juniori Džoni i Jelavić su napadači za koje radi vrijeme, ali već sada pokazuju da nisu samo perspektiva, jer minutažu žele već danas.

Carlsberg novi sponzor Hajduka, ali neće na prsa

Carlsberg bi se od srijede trebao naći na popisu sponzora Hajduka, dansko pivo iz koprivničkih pogona, o pregovorima s tom firmom, brandom iz pivovare iz Koprivnice već smo pisali, ali je potrajalo neko vrijeme dok se ugovor nije finiširao.

U Hajduku novog sponzora predstavljaju u podne u srijedu, međutim izvjesno je da to nije sponzor za centralno mjesto na dresu, na prsima, nego će se prikačiti na popis na kojemu su dosad već i Splitska banka, Croatia osiguranje, Euro Daus...

Teško je ulaziti u financijske špekulacije koliko je ugovor težak u ovim recesijskim vremenima, svaki ugovor je gotovo podvig. Računa se da će Carlsberg tražiti svoje pravo da se toči uokolo stadiona i poremeti konstelaciju snaga oštre pivovarske konkurencije.

Linker
23. travanj 2024 12:08