Matija Djanešić/Cropix
ISPRAĆEN PLJESKOM

BAR PET IGRAČA DINAMA MOGLI SU BITI PROGLAŠENI IGRAČEM UTAKMICE DA NIJE BILO - NJEGA! Čovjek je na Rujevici bio klasa za sebe iako nije zabio!

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 10. studeni 2019. 21:34

Tih prvih pola sata kakvih je Dinamo odigrao na Rujevici definitivno spada u ponajboljih pola sata koje je Bjeličina momčad odigrala, ne samo ove sezone. A pogotovo kad pričamo o HNL-u, u kojemu često nije bila inspirirana kao u Europi! Modri su nakon 26 minuta vodili 4:0, pogodili gredu (Moro s tridesetak metara) i vratnicu (Petković), natjerali čak i rujevičke tribine na pljesak. Dinamo je odigrao briljantno, motivirano, odlučan da se baš na Rijeci iskali nakon onog nesretnog kraja dvoboja sa Šahtarom.

Poslije takvih šokova uvijek je pitanje kako će momčad reagirati, hoće li potonuti ili uspjeti stati na noge i uzdignute glave krenuti dalje. Dinamo ne da nije potonuo nego je - poletio! Nenad Bjelica opet je uspio u samo nekoliko dana napuniti momčad kisikom i motivom, onda Dinamo izgleda tako, kao na Kvarneru. Naplatio je Rijeci s kamatama i finale Kupa i one ranije utakmice na Rujevici kad Modri nisu uspjeli slaviti.

I koga bismo god istaknuli kod Dinama ne bismo pogriješili. Petra Stojanovića koji je vrlo emotivno proslavio prekrasan pogodak, s kažiprstom na usnama. Shvatili smo to kao poruku medijskim kritičarima, koji su ga zadnjih dana očito pogodili svojim pridjevima. Onda Ivanušec, koji je zabio drugi gol u četiri dana, Kadzior koji je opet odigrao odličnu predstavu, razigrani Olmo ili uporni Oršić, kojega su već u prvom dijelu centimetri dijelili od hat-tricka. Zabio ga je u drugom dijelu, treći put ove sezone, nakon Atalante i Gorice zabio je tri pogotka!

I svi su oni mogli zaraditi i epitet igrača utakmica, da na terenu nije bio jedan bolji. Najbolji. Talijani bi ga prozvali Grande, bio je Bruno Petković baš to - Grande. Klasa za sebe, igrač kojemu Riječani nisu mogli ništa. Dodao je Ivanušecu petom prije prvog gola, pa zatim petom Stojanoviću za treći Dinamov pogodak. A potom, sa svoje polovice, zapravo s pozicije desnog beka, lijevom nogom, dugom loptom proigrao Oršića za siguran mat. Pritom je sjajno i iščeprkao loptu na malom prostoru uz aut-liniju, uz još poneku petu...

“Lutao” je i po krilu i po sredini, eto, bio i pred svojim golom. Još da je ušla ona kad je pogodio vratnicu, bilo bi to savršenstvo. Sjajna je to vijest i za izbornika Dalića, upravo na Rujevici u subotu Petković će biti veliko napadačko oružje u odlučujućoj utakmici protiv Slovačke. Naravno, bude li Bruno i upola raspoložen kao sinoć, Euro neće pobjeći.

I dok Dinamo nakon šokova u Ligi prvaka na reprezentativnu stanku odlazi osokoljen velikom riječkom utakmicom, na Rujevici ostaju problemi. Rijeka ih očito nije riješila odlaskom Igora Bišćana. Štoviše, Riječani su još dobro i prošli.

Rujevica pljeskala Petkoviću i Olmu

Iz Rijeke Mateo Sučić

“Dobit ćemo osam komada”, rekao je pred kraj prvog poluvremena jedan riječki navijač smješten ispod novinarskih mjesta i možda najbolje opisao kako je Rijeka u tom trenutku utakmice izgledala. Ali ako ste očekivali da će visoki poraz biti praćen zvižducima, to sinoć nije bio slučaj. Ni nakon 0:4 u 26. minuti, ni na poluvremenu, ni na kraju utakmice... Usporedbe radi, protiv Gorice su nakon 0:1 u 62. minuti zvižduci parali nebo.
Sada je dio zapada čak i pljeskao Petru Stojanoviću nakon što je sjajnu akciju po desnoj strani i dva genijalna proigravanja Olma i Petkovića okrunio pogotkom. Kao da je rivalstvo koje je posljednjih godina izrazito naglašeno na tren utihnulo, a riječka publika uživala u genijalnosti koju igrači poput Olma, Oršića ili Petkovića imaju u svojim nogama.

Glasni pljesak koji je Olmo dobio kod izlaska iz igre dvadesetak minuta prije kraja to najbolje potvrđuje... - Nije nam loše, pet golova smo vidjeli - rekao je službeni spiker u trenutku kada je objavljen broj gledatelja, a Armada počeka skandirati “šampioni”.

U nekim puno težim vremenima i sa slabijim kadrom bili su pod puno većom paljbom tribina, sada kao da su svi prihvatili da je današnji Dinamo iz neke druge dimenzije. Poruka “hoćemo pobjede” sa sjevera na kraju utakmice pokazala je da podršku onog najžešćeg dijela navijača još uvijek imaju, ali ako se ne okrene rezultatski trend pitanje je do kada će trajati... Već sada je tek nešto više od pet tisuća gledatelja na ovakvoj utakmici dobar pokazatelj u kojem bi smjeru mogla ići brojnost na tribinama.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 14:58