Foto: Marko Todorov / CROPIX
'VRTJELO MI SE U GLAVI'

'BAŠ ME POGODIO! BILO MI JE ZLO, NISAM ZNAO GDJE SAM' Dinamov mladi lijevi bek nakon snažnog udarca kopačkom u glavu otkrio svoja velika nadanja

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 21. studeni 2017. 16:51

Ogled Dinama i Lokomotive bio je poprilično jasan na travnjaku, kvalitetniji Modri priču su mirno priveli kraju. Međutim, bilo je drugih priča s te utakmice. Osim one o prelasku kapetanske vrpce s ruke Domagoja Antolića na onu Arijana Ademija, priča utakmice bila je i ona koja se dogodila nakon što je Luka Ivanušec u padu nenamjerno kopačkom u glavu pogodio Bornu Sosu. Izgledalo je grdo, a i bilo je grdo...

Više ne boli

Do tog trenutka Sosa je bio najbolji igrač na travnjaku, svojim prodorom i preciznim centaršutom prema strijelcu Fioliću “otvorio” je Lokose. O onda mu se glava sudarila s nogom.

- Bilo je skroz nenamjerno, ali baš me pogodio onako svojski, punom nogom. U stanci između dva poluvremena vrtjelo mi se u glavi, bilo mi je zlo. Sva ta vrtoglavica i mučnina trajale su oko 45 minuta. Nije mi bilo dobro ni onih posljednjih 15 minuta prvog poluvremena, osjećao sam posljedice udarca. Točnije, nisam znao gdje sam! - pričao nam je jučer Borna.

U međuvremenu je otišao na pregled...

- Zaradio sam blagi potres mozga. Nije ništa strašno, na kraju je samo rasječena usnica. Mislim da se za dva dana priključujem treninzima. Sad je OK, glava više ne boli.

Eto, glavno da je sve u redu s momkom koji je ove sezone iznimno napredovao postavši standardni igrač Dinama na poziciji lijevog bočnog. Ne samo to, sjajne partije pružao je i za mladu reprezentaciju, Josip Brekalo, Filip Benković i on spominju se kao momci koji bi uskoro mogli postati i dio A reprezentacije.

- Definitivno, ovo mi je najbolja sezona u dosadašnjoj karijeri! Moram zato biti zadovoljan, svakom utakmicom sam sve bolji i bolji. Isto tako mi ide u mladoj reprezentaciji.

A zapravo sezona još nije na svojoj polovici. No, osim njemu, dobro ide i momčadi. Dinamo bježi Hajduku i Osijeku velikih 12 bodova, naslućuje se nova dominacija Modrih, potraga za rekordima. Pitamo Bornu je li ta dominacija nastala zbog toga što je Dinamo toliko dobar ili su pak ostali slabiji nego prošle sezone?

- Držim da se krucijalni događaj kad se radi o našoj dominaciji dogodio kad smo pobijedili Rijeku u Maksimiru! Tada su Riječani pokleknuli do kraja, nakon toga se nisu oporavili. Nadalje, ove sezone dva puta smo dobili aktualne prvake. Možda na samom početku sezone i nismo igrali tako bajno, ali dižemo se. U zadnje vrijeme igramo stvarno dobro. Rijeka je sad u krizi u kakvoj smo mi bili prošle sezone.

Ne treba čuditi

Hajduk, Osijek... Oni su vam u ovom trenutku bliži nego Rijeka koja je tek četvrta?

- Hajduk i Osijek su na razini prošle sezone. Dobri su, ponekad igraju jako dobro, ponekad lošije, te momčadi imaju dosta oscilacija. Osijek je, recimo, izgubio od Intera, Hajduk od Rudeša... Prosuli su neke bodove gdje to nije bilo očekivano, pa kad se sve zbroji, naša velika bodovna prednost ne treba čuditi.

Puni gas od početka

Kako sada stvari stoje, izgleda da je prvenstvo riješeno već u studenom. Međutim, to nikako ne zadovoljava klupske ambicije koje su okrenute prema Europi. Sam je trener Cvitanović kazao da ova momčad još nije na europskoj razini. Zanimljivo jest gdje mladi Sosa vidi prostor za napredak.

- Apsolutno moramo popraviti ulaske u utakmice, igre u prvim poluvremenima. Dakle, od prve sekunde morali bismo startati punim gasom, jer na dosta utakmica se zna dogoditi da, recimo, u prvih dvadesetak minuta suparnicima pružimo šansu, a mi izgledamo kao da se nismo probudili. U europskim obračunima takvim ulaskom u utakmicu nemaš što tražiti, odmah si kažnjen. Vjerojatno se tu radi o psihološkom problemu, možda o nekakvoj navici koju moramo iskorijeniti. Već u ove četiri utakmice do kraja prvog dijela sezone. Kako bismo zadržali te još povećali ovu bodovnu prednost, te onda na proljeće startali s izgradnjom momčadi za Europu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 19:29