Tom Dubravec / CROPIX
HNL

Belle više nije igrač Splita

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 21. travanj 2015. 19:34

Henri Belle više nije igrač Splita. Kamerunski napadač raskinuo je ugovor s "crvenima" i otputovao je u Pariz gdje živi njegova ljepša polovica s kojom očekuje dijete.

Belle je u zadnje vrijeme bio pod klupskom suspenzijom od kada prije dva tjedna samoinicijativno nije otputovao s momčadi u karantenu u Sinj (prije prvog kup susreta s Hajdukom). Kamerunac je tada nezadovoljan minutažom i preko naših stupaca zavapio prema Slavenu Žužulu predsjedniku kluba "Slavene, molim vas pustite me".

Iako je Belle ugovorom sa Splitom bio vezan do kraja sljedeće sezone, te iako je Split veliki novac uložio u igrača za odštetu svojedobno u dolasku iz Istre 1961 (navodno 180.000 eura), za plaće, ipak su se dogovorili o raskidu ugovora.

- Sretan sam, sada se okrećem budućnosti. Mislim da smo ovim raspletom svi sretni. Slaven me pustio da odem iz kluba i hvala mu na tome. On nije samo predsjednik kluba, sve ovo vrijeme koje sam proveo u Splitu bio mi je i kao otac – rekao nam je Belle po odlasku. Još ne zna što će dalje u karijeri, a za boravkom u Splitu ne žali iako se nisu usrećili ni

Split ni Belle koji u Parku mladeži nije napravio očekivani iskorak.

- Ne žalim za ničim, dapače puno sam lijepih trenutaka proveo u Splitu, za mene je to bilo pozitivno iskustvo – kaže Belle.

Linker
19. travanj 2024 02:54