Tom Dubravec / CROPIX
DRAMA UOČI HAJDUKA

Belleov vapaj: 'Žužule, preklinjem te, pusti me da odem! Moram prehraniti obitelj'

'Platite mi samo dvije plaće koliko mi je klub sada dužan, što sam odradio te zrakoplovnu kartu i odlazim. Ovako kada ne igram ne znam od čega ću hraniti obitelj'
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 07. travanj 2015. 22:06

Nakon pobjede na Poljudu u Splitu su se odlučili i sutrašnji prvi susret polufinala kupa ponovno dočekati u karanteni u Sinju. Međutim, s momčadi nije otputovao Henri Belle. Nije se Kamerunac pojavio na treningu, niti je došao na autobus kojim je oko podne momčad išla prema Sinju. Zašto?

- Molim predsjednika Slavena Žužula da me pusti da odem iz kluba. Cijenim i respektiram sve ono što su klub te predsjednik i njegova obitelj napravili dosad za mene, ali ovo više jednostavno nema smisla. Ako me smatra dobrom osobom, zbog moje obitelji i mene doslovno ga molim da me pusti – kaže nam vidno uzrujani Belle. Nije tajna kako je već dugo kamerunski napadač nezadovoljan statusom, u zadnje vrijeme i vrlo skromnom minutažom. Čini se da su sada popucale sve spone.

- Stalno sam u klubu tražio odgovore zašto ne igram. Pitao sam sve, trenera, tajnika, managera kluba, predsjednika, ali nikako ih nisam dobio. Ako sam kažnjen volio bih to znati te da mi se kaže zašto sam kažnjen. Ako smatraju da nisam dovoljno dobar volio bih također da mi to netko kaže. A ne ovako da mi nakon svakog susreta samo kažu igrat ćeš idući, pa opet ponovno nakon idućeg susreta isto i tako stalno – tvrdi razočarani Belle.

- Ne mogu više ovako. Najbolje rješenje za sve je da se raziđemo kao ljudi. Ovdje se radi ni samo o mojoj karijeri, nego i o mojem životu i mojoj obitelji. Ostao sam u klubu kako bih se transferirao, a tko će kupiti igrača koji ne igra. Nica me ove sezone dolazila gledati šest puta, a samo jednom sam igrao protiv Čornomoreca! Nisu mogli vjerovati da nisam igrao u Torinu jer mi iz kluba nisu napravili vizu - priča nam Belle čija je familija u Kamerunu, dok mu trudna ljepša polovica živi u Parizu.

Nikakve ponude sada kaže nema, a spreman je odreći se više od jedne godine ugovora, možemo to zaokružiti i na stotinjak tisuća eura.

- Nisam igrač koji će ostati tu samo da bih primao plaću iako imam još godinu i tri mjeseca ugovora. Platite mi samo dvije plaće koliko mi je klub sada dužan, što sam odradio te zrakoplovnu kartu i odlazim. Ovako kada ne igram ne znam od čega ću hraniti svoju obitelj u Kamerunu, od čega ću hraniti svoju obitelj u Francuskoj!

Još zimus je Kamerunca klub stavio na transfer listu s još četvoricom suigrača (koja je potom povučena). Belle je ipak ostao u klubu.

- Trener Vulić me nagovorio da ostanem, rekao mi je da ću dobiti priliku. Zato sam i pristao na smanjenje ugovora, sve kako bismo realizirali transfer te bi svi bili zadovoljni. Međutim, prvo su tvrdili kako imam problema sa srcem, a ništa slično mi na pregledima nisu otkrili dok sam igrao u Švedskoj. Dok ta sumnja nije potpuno odbačena morao sam preskočiti tri susreta. Onda sam tri odigrao pa sam bez razloga ispao iz prvih 11. Protiv Hajduka sam se zagrijavao cijelo drugo poluvrijeme, no nisam uopće ušao.

Zbog svega želiš otići?

- Neću više ući u klub osim da pokupim svoje stvari!

Bojiš li se kazne s obzirom da si još pod ugovorom?

- Pa zadnje dvije godine kao da sam već i kažnjen. Što će se to promijeniti? Nisam ljut ni na trenera, predsjednika, suigrače koji igraju. Moje budućnosti nema u Splitu, respektiram sve što mi je klub dao, ali ovdje propadam.

Linker
24. travanj 2024 03:24