CROPIX
TEŠKA KAZNA

BEZ OBZIRA NA KAZNU DINAMO ĆE IMATI OTVORENU SJEVERNU TIRIBINU U DERBIJU S HAJDUKOM Evo zašto će Bad Blue Boysi ipak grmiti za Modre protiv Bijelih

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 16. svibanj 2019. 16:55

Disciplinski sudac HNL-a odlučio je kazniti Dinamo zatvaranjem sjeverne tribine Maksimira na jednoj utakmici zbog neprimjerenog skandiranja Bad Blue Boysa na derbiju protiv Rijeke.

Dinamo bi tako u posljednjem kolu HNL-a trebao dočekati Hajduk pred praznom sjevernom tribinom, ali neće jer će se hrvatski prvak, kako doznajemo, žaliti na odluku disciplinskog suca što automatski odgađa izvršenje kazne.

“Kako se radi o ponovljenom prekršaju, GNK Dinamo je kažnjen odigravanjem prve sljedeće prvenstvene ili kup utakmice (nakon konačnosti odluke) bez prisutnosti gledatelja na sjevernoj tribini Stadiona Maksimir i novčanom kaznom u iznosu od 10.000 kuna”, objavljeno je na stranici Prve HNL, a to znači da će Dinamo, ako mu žalba bude odbijena, prvu utakmicu sljedeće sezone igrati pred praznim sjeverom.

A kakvo je bilo neprimjereno skandiranje? Boysi su Riječane u tri navrata provocirali pjesmom: “Šugava Rijeko, smrdljivi grade, pobit ću pola tvoje Armade. Šugava Rijeko, puna si Srba, ne brini, Rijeko, ima još vrba.”

Kazna je stigla i Majstore s mora. Hajduk je kažnjen s 25 tisuća kuna zbog 15 baklji i tri topovska udara među pripadnicima navijačke skupine Torcida na utakmici protiv Slaven Belupa.

Markus Pavić (Istra 1961) zbog isključenja na utakmici Gorica - Istra 1961 (prekršaj u izglednoj situaciji za postizanje pogotka) kažnjen je s jednom utakmicom zabrane igranja i 4.000 kuna novčane kazne, a Istra mora platiti kaznu od 5.000 kuna zbog momčadskog prekršaja na utakmici Gorica-Istra 1961 kažnjivog po članku 54. DP HNS-a (4 žuta i 1 crveni karton).

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 10:14