Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
OSLONAC VEZNOG REDA

BiH REPREZENTATIVAC IZ REDOVA RIJEKE NAJAVIO VELIKI DERBI NA RUJEVICI I OTKRIO ODAKLE PRIJETI NAJVEĆA OPASNOST 'Dinamo je za nas utakmica sezone'

STJEPAN LONČAR Reprezentativac BiH gotovo neizostavni dio prve momčadi Rijeke postao nakon remija u Maksimiru, a u subotu je derbi na Rujevici
Piše: Mateo SučićObjavljeno: 21. studeni 2018. 14:58

Utakmica protiv Dinama u Maksimiru (1:1) bila je ona koja je Stjepanu Lončaru otvorila vrata u riječkoj momčadi. BiH reprezentativac (4 nastupa za seniorsku reprezentaciju, 13 za U-21) od tada je praktički neizostavni dio prve postave Bijelih. Doduše, u nekim utakmicama ga je malo i pratio peh (isključenje protiv Intera), ali u tandemu s Domagojem Pavičićem u nastavku sezone trebao bi biti oslonac riječkog veznog reda.

Pripreme za to odradio je i kroz ovu reprezentativnu stanku, prvu nakon dugo vremena tijekom koje je ostao bez poziva u neku od BiH selekcija.

- Više nemam pravo nastupa za reprezentaciju do 21 godine i sada je na meni da se dobrim igrama pokušam nametnuti Robertu Prosinečkom u seniorskoj reprezentaciji. Radim na tome svaki dan i svaki trening, to mi je sada velika želja i cilj - kaže Lončar koji je u kadru hrvatskog stratega na klupi BiH selekcije već bio uoči početka sezone.

- Debitirao jesam, odradio već nekoliko nastupa i naravno kako ponovo očekujem da će doći poziv. BiH je dobro odradila Ligu nacija, do ovog ogleda protiv Španjolske imali smo lijepi niz bez poraza i sigurno nismo bez izgleda u lovu na Euro. Pjanić i Džeko vuku cijelu momčad, vidi se dobra atmosfera i trenerska ruka tako da su na dobrom putu da naprave dobar rezultat.

Informacije o paketima MAXTV-a možete pronaći OVDJE.

Upravo je Pjanić jedan od “konkurenata” Lončaru u veznom redu BiH reprezentacije.

- Bili smo već na nekim okupljanjima zajedno, Pjanić je stvarno igrač koji igra na vrhunskoj razini i svi mi mladi od njega možemo jako puno naučiti, stvarno je milina imati takvog igrača pokraj sebe.

Takvo iskustvo Lončaru će sigurno pomoći i da igre u dresu Rijeke digne na još višu razinu.

- Jesam li zadovoljan dosad prikazanim u dresu Rijeku? Da zabijem pet golova, uvijek bih rekao da sam mogao šest... Tako sam naučen razmišljati. Koliko god pružim, znam da mogu više i to me vodi. Radim na sebi, mislim da sam pružio dosta dobrih partija, malo me samo muči što još nisam postigao pogodak. Nadam se da ću u subotu protiv Dinama, bilo bi to dobro i za mene i za Rijeku...

Lončar čini s Pavičićem i novi tandem u riječkom veznom redu.

- Do sada smo obojica uglavnom imali ofenzivniju ulogu, trener nas je stavio povučenije kako bismo stvarali prilike i dobili na kreativnosti, ali obojica moramo puno više raditi i obranu, popraviti defenzivu. Mislim da smo na dobrom putu, da pružamo dobre partije i sada kad smo pronašli izlaz iz te rezultatske krize, svi skupa moramo nadograditi svoju igru.

Dinamo će biti najveći izazov u ovom dijelu prvenstva, svjestan je toga i sam Lončar koji će s druge strane imati Ademija, Gojaka, Olma...

- Na Maksimiru smo odigrali 1:1 i mislim da je to bio realan rezultat, dobru smo utakmicu tada odigrali. Znamo da je Dinamo lider, da su Modri u sjajnoj formi, da su u Europi napravili pravi rezultat. Znamo kakav nas suparnik čeka jer za nas je ovo, rekao bih, utakmica sezone. Lovimo vrh tablice, želimo se vratiti gdje nam je mjesto i sada protiv jačih momčadi moramo pokazati da to možemo.

Zagreb, 020918. 
Stadion Maksimir.
Nogometna utakmica Hrvatskog telekoma, 6. kolo 1. HNL izmedju Dinama i HNK Rijeka.
Na fotografiji: Stjepan Loncar.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

Za Rijeku je već krajnje vrijeme da počne gledati prema vrhu, odnosno da počne pobjeđivati suparnike koji su ispred njih na prvenstvenoj ljestvici.

- Svjesni smo toga, ali prije svega mislim da je situacija sada malo drugačija nego što je bila. Mislim da imamo dobre izglede da već protiv Dinama preokrenemo taj trend, bez obzira što su Modri blagi favoriti. Dobro treniramo, dobra je atmosfera u momčadi i navijači mogu biti sigurni da ćemo poginuti na travnjaku za dobar rezultat.

Istaknuo je veznjak Rijeke da će njemu i suigračima dodatni motiv biti i činjenica da igraju protiv europskog Dinama, odnosno pokažu da je i Bijelima bilo mjesto u Europskoj ligi koju Modri uspješno igraju.

- Želimo pokazati svima da smo momčad kojoj je mjesto u vrhu hrvatskog nogometa. Kriza se svakome dogodi, mi smo u ovih četiri-pet utakmica pokazali da smo pronašli put za izlaz i svi želimo dokazati da neki rezultati nisu bili pokazatelj prave kvalitete Rijeke. Od sada nadalje zanimaju nas samo pobjede, jer samo se pobjedama možemo vratiti u vrh kojem stremimo.

Lončar dobro poznaje i dio igrača Dinama, s Menalom je igrao u Širokom Brijegu, Gojak mu je bio suigrač u reprezentaciji…

- Tko je najveća prijetnja? Gojak je protiv Španjolske stvarno dobro igrao, sjajno napreduje, igrački raste, dok sam s Menalom igrao dvije godine u Širokom Brijegu i dobro znam što može. Obojica su odlični igrači, bit će stvarno napeto u sredini. Gledao sam utakmicu Širokog Brijega i Dinama, ali bila je više revijalnog karaktera pa nije bilo tu nešto previše zavidjeti u kontekstu ove naše utakmice u subotu. U Širokom Brijegu više se igralo revijalno, na Rujevici će se ići glavom na kopačku za bodove - zaključio je Stjepan Lončar.

Rezultati by SofaScore

Linker
25. travanj 2024 07:18