Darko Nejašmić (desno)
 Jakov Prkic / CROPIX
KOMENTAR JURICE RADIĆA

BIJELI SU U DERBIJU SAMI SEBI 'ZABILI NOŽ U SRCE' Rijeka se dugo ovako nije prošetala Poljudom, a Hajduk ima više bodova negoli je igrom to zaslužio

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 02. prosinac 2019. 09:20

"Buriću odlazi" odjekivalo je splitskim stadionom nakon 0:4 protiv Rijeke. Povici su stigli s istoka, od vjernih pretplatnika Bijelih. S druge strane navijači Rijeke su mu poručili "Buriću ostani", što su navijači Hajduka dočekali pljeskom. Ali, ne i smijehom. Nikome u Hajduku sinoć nije bilo do smijeha nakon prvog poraza na Poljudu ove sezone.

Kao da je sam Kek sjedio na klupi gostiju, tako je izgledala Rijeka s potpisom Simona Rožmana. Četvorka Rijeke pretjerani je rezultat, nije to realni omjer pokazanog na travnjaku, ali tko na kraju pita što je realnost.

Hajduk je porazom od Rijeke prvenstvu vratio neizvjesnost. Odnosno borbi za drugo mjesto, da budemo precizniji. Rijeka se vratila u igru, tu je Lokomotiva, i Hajduk više nije siguran kao prvi pratitelj Dinama. Bijeli su sami sebi "zabili nož u srce". Na početku nisu imali sreće, a onda kada su se ispuhali, počeli su primati pogotke.

Čak tri su dobili u samo 10 minuta. Zadnjih 10 minuta. Nije se tako Rijeka prošetala Poljudom još od doba Skočića, nije bilo ovako visoke pobjede više od jednog desetljeća. Kako će se težak poraz odraziti na Hajduk, veliko je pitanje. Burić je prvi na udaru, jer već je ionako dugo na udaru navijača, a s druge strane Rožman je od teške pozicije koju je imao nakon petarde od Dinama, došao u poziciju da učvrsti svoje mjesto na klupi.

Kako je dobio Hajduk? Čekao je, bio je strpljiv i imao je igrače za igru koju je želio. Čvrsta defenziva s puno dvoboja u sredini i ponajprije strpljivosti. Hajduk je ostao bez snage, otvorio se, izgubio disciplinu u igri i Rijeka se osladila pobjedom koja će se dugo pamtiti. Jer, 4:0 na Poljudu ne događa se svaki dan, premda se mora još jednom istaknuti kako konačni ishod nije ni blizu onoga što smo gledali 90 minuta ili, da budemo precizniji, 80 minuta na Poljudu.

Jer Rijeka se uglavnom branila, Hajduk bezidejno napadao, ali kada se pogleda s kakvim je kadrom Hajduk završio utakmicu, onda su neki detalji ipak jasniji. Hajduk s Bašićem, Radićem, Čolinom, pa Hamzom na stoperu, Jakolišem... nije to kadar za tako visoki plasman. Ima Hajduk više bodova negoli je igrom zaslužio, ali teško će se unatoč toj činjenici "probaviti" ovako teški poraz u jadranskom derbiju.

Simon Rožman je prohujao Poljudom, a Rijeka je prvi put slavila protiv Hajduka nakon pet susreta bez pobjede. Ništa nije slučajno, pa nije ova pobjeda koja je došla na Kekov način. I sam je Rožman priznao da se čuo sa Kekom. Očitala je Rijeka taktičku lekciju Hajduku i rezultat će se pamtiti. Kao i u Hajdukovu slučaju na Maksimiru. Samo se rezultat pamti i bodovi pišu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 02:26